Közélet

Csütörtökön Szegedről jelentkezik az M1 Országjárás stábja

Csütörtökön Szegedről jelentkezik az M1 Országjárás stábja

2013. július 17., szerda
Csütörtökön Szegedről jelentkezik az M1 Országjárás stábja

Az M1 közszolgálati csatorna júniusban indított új rovata vidéki helyszíneket, kulturális eseményeket mutat be, segítve ezzel a belföldi turizmus erősödését. A Ma reggel című műsorban látható Országjárás élő vidéki kapcsolással szólaltat meg helyi szakembereket, kezdeményező közösségeket, közéleti személyiségeket. Csütörtökön a stáb Szegedre látogat.

Minden reggel negyed 8-kor élőben vidékre kapcsol az M1 Ma reggel című műsora. A negyedórás, interjúkkal, bejátszásokkal tarkított műsor több céllal indult. Bemutatni Magyarország vidéki városait, térségeit, segíteni a belföldi turizmust, megismertetni kulturális, közösségi kezdeményezéseket, és informálni a vidéki Magyarország életéről. A csütörtöki állomás Szeged, amit a tudomány felől közelítünk meg: itt épül Európa csúcstechnológiát alkalmazó lézer laboratóriuma, amelynek jelentőségéről B.Nagy László, Csongrád megyei kormánymegbízott mesél nekünk. A szegedi templomok harangjai nap, mint nap hirdetik a hitélet létét. Riportunkat a Ferences rendházban készítettük el, amely felújítása óta látogatható. Szeged a kultúra városa is, nagy hagyománya van a minden nyáron megrendezett Szabadtéri Játékoknak, melynek idei programjából Herczeg Tamás igazgató említ néhány igazi csemegét. A gyerekek nagyon szeretik az itteni vadasparkot, a nyári táborokra már kora tavasszal minden hely elkel. Megmutatjuk, mi csábítja őket oda. A számtalan nyári program közepette a város most a Sárkányhajó Világbajnokságra készül, amelyet Szeged szívében, a Tiszán rendeznek éppen egy hét múlva. A szegedi csapatot az éremesélyesek között emlegetik, Balaicz Tibor egyesületi elnök és csapatkapitány elmondja, hol tartanak a felkészülésben valamint mi a sárkányhajózás szépsége és nehézsége. Szegedtől a többszörös bajnok ugróköteles lánycsapat zenés bemutatójával búcsúzunk. Országjárás – minden hétköznap reggel 7.15-től az M1 Ma reggel című műsorában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.