Közélet

Javítják a rókusi körforgalmat

Javítják a rókusi körforgalmat

2013. június 25., kedd
Javítják a rókusi körforgalmat
korforgalom_led01_gs

Egy sávra szűkítették a rókusi körforgalmat és a jelzőlámpákat is kikapcsolták. A csomópont ledes futófényeit javítja a kivitelező, várhatóan egy hónapig tartanak a garanciális munkálatok.

Az útburkolatba épített ledes futófények javítását június 25-én kezdte meg a kivitelező – tájékoztatott Csanádi Zoltán. A Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatójától megtudtuk, a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körúti csomópont átmenetileg jelzőlámpa nélküli egysávos körforgalomként használható. A kivitelező A-Sz-E Konzorcium a várossal kötött szerződés alapján köteles saját költségén garanciálisan kijavítani a teljes LED prizmasor hibáit, melyek időről időre jelentkeznek. A munkálatok ideje alatt kibontják az úttestbe beépített prizmatesteket, ezért a csomópontban előreláthatólag bő egy hónapon keresztül kikapcsolják a jelzőlámpákat. A Rókusi csomópont rendszerét 2010. decemberében kapcsolták le először rendszerhiba miatt. Akkor a fő vezérlő relék működésének akadozását észlelték a téli időszakban, amelyeket ki is cseréltek. 2011. tavaszán kiderült, hogy a világító prizmák egy részével is problémák adódtak, zárlatosak lettek vagy összetörtek. Akkor a Németországból rendelt prizmák 15%-át cserélte le a kivitelező, majd a zárlatos prizmák pótlására kellett várni.

2_gs

A rókusi körforgalomban a jelzőlámpákat várhatóan több mint hónapig nem kapcsolják vissza. Fontos tudni, hogy a csomópontban a villamosoknak elsőbbségük van és gyalogosforgalomra is figyelni kell a környező átkelőhelyeknél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.