Közélet

150 milliót költenek úthálózat-rekonstrukcióra Szegeden

150 milliót költenek úthálózat-rekonstrukcióra Szegeden

2013. május 2., csütörtök
150 milliót költenek úthálózat-rekonstrukcióra Szegeden
katyu01_gs

A városüzemeltetési bizottság javaslatot tett arra, hogy az önkormányzat kezelésében lévő utcák közül melyekben végezzenek felújításokat. A legtöbbet – 25 milliót – a Móra utcára költik.

Május másodikai ülésén tárgyalta a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság a százötven millió forintos úthálózat rekonstrukciós keret felosztását.

Juhász Gyula

(Fidesz-KDNP) bizottsági elnök arról tájékoztatta portálunkat, hogy a határozatban összesen huszonegy utca rekonstrukciójára tettek javaslatot. „A város nagyon keveset költ fenntartásra, az úthálózat-rekonstrukcióra mindössze 107 millió forintot szántak volna ebben az évben, a Fidesz-KDNP módosító javaslata révén lett 150 milliós a keret” – közölte a bizottsági elnök. Hozzátette, egyes becslések szerint kétmilliárdot is lehetne költeni Szeged útjaira, s szép számmal vannak olyan utcák, melyekre évek óta nem fordítottak egy fillért sem. A bizottság határozatának értelmében összesen 25 millió forintot költenek a Móra utca útburkolatának rekonstrukciójára, 20 milliót a Mokrinire és 9-et a Kácsa és Réz utcákra. A Balatoni és Barátság utcák felújítására egyenként 7,5 millió forintot szánnak, és 7 millióból újulna meg a Szivárvány utca 1. szám és a Boldogasszony sugárút közötti szakasza, továbbá ugyanennyit irányoztak elő a Medikémia melletti útra, a Szigeti, a Tigér és a Kisfaludy utcákra egyaránt. Juhász Gyula elmondta, a Gyalu utcára 6,5 milliót költenek, a Fűtőház közre 6-ot, a Fülemüle utca Hargitai és a Fő fasor közötti szakaszára 5 milliót javasolt a bizottság, a Halas utca elejét pedig 4,3 millióból hozzák rendbe. 3-3 millió jut a Bodzafa, valamint a Csonka utcák egy részére, míg 2,9 millió forintból a Francia utcában végeznek majd rekonstrukciókat. 1,8 milliót irányoztak elő a Honfoglalás, másfelet a Csatár utcára, a Régész tér templombejáróval szembeni útra pedig 800 ezer forintot. A bizottsági elnöktől megtudtuk, a munkálatok tervezése 2,2 millióba kerül, így összességében 150 millió forintot fordít idén a város a kezelésében lévő utak rekonstrukciójára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.