Közélet

Bőrevő halak Szegeden – hat pár láb a napi adag + FOTÓK, VIDEÓ

Bőrevő halak Szegeden – hat pár láb a napi adag + FOTÓK, VIDEÓ

2013. március 13., szerda
Bőrevő halak Szegeden – hat pár láb a napi adag + FOTÓK, VIDEÓ

Megijedni persze nem kell, egy szegedi kozmetikában jártunk, ahol apró márnák csipegetik az elhalt bőrréteget a kuncsaftok lábáról. Keleten egész testes, gyógyító terápiára is használják őket, pikkelysömört, ekcémát, egyes gombásodásokat is hatékonyan kezelnek.

A szegedi Feeling Centerben úgynevezett mikromasszázsra használják a Törökországból származó Garra rufa-t, azaz a piros, szívogató márnát. A halaknak nincs foguk, megvastagodott "bajuszukkal" végeznek halradírt a bőrön, illetve dörgölik le a lábról a megvastagodott hámréteget. Segítenek puhává, bársonyossá és ápolttá varázsolni a bőrt, javíthatják a vérkeringést is. A rendszeres használattal egészségesebb bőrfelület is képződik, hiszen az állatkák a nyálukkal dithranol-enzimszármazékot juttatnak a bőr alá, amely egyébként a pikkelysömör elleni gyógyszerekben is megtalálható, ez az anyag késlelteti a hámfelület megvastagodását.

150 hal 6 embert kíván

„Nálunk kizárólag egészséges lábakat kezelünk kozmetikai céllal, a terápiás masszáshoz Keletre kell utazni, idehaza a bőrbetegségeknek ez a gyógymódja még gyerekcipőben jár. Nem is beszélve arról, hogy igen költséges lenne, hiszen ahhoz, hogy egész testes terápiát tudjunk végezni, több ezer, akár tízezer halra is szükség van. Az állatkák darabja pedig közel 1000 forintba kerül. A lábfejese kezelésre személyenként 60-80 hal szükséges, a mi kétszemélyes kádunkban most 150 darab márna úszkál” – mondta el portálunknak

Kádár Anita

, a kozmetikai centrum munkatársa. Megtudtuk, hogy ha valaki egy saját akváriumot szeretne magának halradírozás céljából, akkor alsó hangon 200-300 ezer forintos beruházásra lenne szüksége. Az akvárium tisztítását például a vadaspark munkatársai végzik. „Szaporítani is igen macerás a halakat, lévén a jelenlegi 28 fokos vízhőmérsékletnél magasabbra van szükség, és el kell különíteni a nőstényeket a hímektől, majd az ivadékokat is teljesen el kell szeparálni. A 150 hal napi adagja 6 pár lábfej, azaz hat kezeléssel laknak jól. Megfigyeltük, hogy amikor sok vendég volt egyszerre, a hetediknél már nem ettek úgy, nem voltak intenzívek. Viszont ha folyamatosan, minden nap megkapják ezt az adagot, felgyorsul az anyagcseréjük, és nagyobb lesz az étvágyuk is. Mivel főleg a talpunk, a lábfejünk az, ami a súlyt cipeli, zártan, cipőben van, itt képződnek a bőrkeményedések, ez a testrész kívánja leginkább a kezelést” – emelte ki a kozmetikai szakember. A halpedikűr-kezelés minimum fél óra, 3800 forint, egy teljes kezelés a beáztatással együtt egy óra, 5000 forint. Kedvezmény jár páros kezelésre, és lehet bérletet is váltani. A kedves hölgy modellünk, akik kedvünkért felavatta halevéstől még szűz lábfejét, elmondta, hogy először hirtelen szokatlan, ahogy sok apró ütközést érzékel a bőrén, mivel ennél intenzívebb érzést nem kelt a halak szája. Idővel azonban kellemes bizsergéssé alakul át az érintésinger. Tekintse meg a SZEGEDma TV videóját is! http://www.youtube.com/watch?v=GB15hzfQMwc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.