Közélet

Megszüntették a nyomozást a közgyűlési elnökök azori-szigeteki utazása ügyében

Megszüntették a nyomozást a közgyűlési elnökök azori-szigeteki utazása ügyében

2012. november 28., szerda
Megszüntették a nyomozást a közgyűlési elnökök azori-szigeteki utazása ügyében

Megszüntette a rendőrség a megyei közgyűlési elnököknek egy múlt év végi, azori-szigeteki konferencián való részvétele ügyében indult nyomozást - erősítette meg a Blikk információját a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek szerdán.

Mindenszky Nikoletta

azt mondta: az eljárás bűncselekmény hiányában szűnt meg a közelmúltban. Tizenkét megyei közgyűlési elnök - közöttük

Magyar Anna

, Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke - tavaly novemberben vett részt az Európai Régiók Közgyűlésének azori-szigeteki rendezvényén, ahol az európai romastratégiáról tárgyaltak. A magyar politikusok közül többen családtagjuk, illetve mások kíséretében érkeztek az Atlanti-óceánon található, Portugáliához tartozó szigetekre. Miután két Veszprém megyei jobbikos képviselő feljelentést tett arra hivatkozva, hogy az utazást közpénzből fizették, a rendőrség 2011 végén hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el. A közgyűlési elnökök útját a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége fizette, de a botrány kirobbanása után ezt és a felvett napidíjakat jótékonysági célra felajánlva visszafizették a résztvevők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.