Közélet

Jelentősen drágítja a sárga csekkes befizetést a Magyar Posta

Jelentősen drágítja a sárga csekkes befizetést a Magyar Posta

2012. november 28., szerda
Jelentősen drágítja a sárga csekkes befizetést a Magyar Posta

Az infláció négyszeresével, 22 százalékkal drágítja januártól a sárga csekkes befizetés díját a Magyar Posta - értesült a Népszabadság.

A lap szerdai száma szerint a 112-ről 137 forintra emelt egységárat annak a szolgáltatónak kell megfizetnie, amelyik a csekket kinyomtatja, és akinek a számláján jóváírják a fogyasztók, ügyfelek által befizetett készpénzt. A szolgáltatók e többletköltséget nem számolhatják fel a fogyasztóknak, ezt tiltják ugyanis a törvények. Egy átlagos távközlési szolgáltatónál pár százmillió forintot jelent az emelés, a piacvezető Magyar Telekomnál, vagy éppen egy áram- és gázszolgáltatónál azonban milliárdokra is rúghat. A Magyar Posta a lap megkeresésére közölte: a költségek jövő évi változása miatt kénytelen ennyivel emelni a szolgáltatás árát, de az új tarifákat kizárólag a 2013-tól felmerülő pluszköltségek határozzák meg, ez nem jelent a társaság számára extra bevételt. A posta éves árbevételének 15-16 százaléka származik a sárgacsekk-forgalomból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.