Közélet

Megalakult a Közmunkások Szakszervezete

Megalakult a Közmunkások Szakszervezete

2012. augusztus 3., péntek
Megalakult a Közmunkások Szakszervezete

Hivatalosan is megalakult a Közmunkások Szakszervezete, az érdekvédelmi szövetséget a Borsod megyei Ricse nagyközség szocialista polgármestere vezeti, s társelnöki tisztséget kapott a szervezetben egy szocialista parlamenti képviselő is - értesült a Népszabadság.

A napilap pénteki száma szerint az érdekvédelmi szövetséget

Vécsi István

ricsei polgármester (egykori MSZP-s parlamenti képviselő) mellett társelnöki szerepben az a

Komjáthi Imre

és

Nyakó István

vezeti majd, akik szintén résztvevői, szervezői voltak a korábbi, "éhségmenetként" elhíresült borsodi tiltakozó akciónak. Nyakó jelenleg is az MSZP országgyűlési képviselője, és Komjáthi is tagja a pártnak. Az új szakszervezet a borsodi gyalogmenetből kinőtt Munkát-Kenyeret-Tisztességes Béreket! Egyesület érdekvédelmi "szárnya" lesz, amelyet egyúttal a politikai baloldal "élő lelkiismeretének" is szánnak. Az elmúlt időszak tapasztalatait felismerve és elemezve a borsodi mozgalmárok szükségesnek látták, hogy a több mint százezres közmunkásrégenek is megteremtsék az elengedhetetlen érdekvédelmi hálót, ezzel elősegítve, illetve adott esetben kikényszerítve a jobb munkakörülményeket és fizetést. A szervezet vezetői a közeljövőben heti beosztásban járják végig a megyéket, a cél októberig elérni a kétezres taglétszámot. "Amint meglesz a kétezres létszám, a kormányhoz fordulunk, és bértárgyalásokat kezdeményezünk a közmunkásbér minimum hatvanezer-kétszáz forintra való visszaemeléséről. Negyvenhétezer forintból ugyanis, hiába mondják, nem lehet megélni" - fogalmazott Komjáthi Imre a Népszabadságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.