Sikeresnek ítélték a hatéves bérmegállapodást a szociális partnerek

2017. október 12., csütörtök · Egy hozzászólás

A kormányzat, a szakszervezetek és a munkaadók is sikeresnek ítélték a hatéves bérmegállapodást a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) monitoring bizottságának első őszi ülésén csütörtökön. A december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról azonban parázs vita alakult ki. Tovább »

A vasutas szakszervezet folytatni kívánja a sztrájkot az utasellátónál

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

A VDSzSz Szolidaritás szerdán is folytatni kívánja a sztrájkot a MÁV-Start Utasellátó Központjánál. A vasutas szakszervezet kedden késő este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a munkabeszüntetés augusztus 29-én 23 órától augusztus 30-án 23 óra 59 percig tart. Tovább »

Magyar Idők – A munkavállalók nem fogadták el a Tesco ajánlatát

2017. augusztus 19., szombat · Hozzászólok

Nőtt az esélye annak, hogy szeptember elején lebénul a teljes Tesco-hálózat, az áruházláncnál törvényesen létrehozott sztrájkbizottság péntek délután nem fogadta el a multicég által felkínált, és “sebtiben kommunikált” szeptemberi béremelés lehetőségét, amely 11-17 ezer forintos bruttó többletet kínál a dolgozóknak – írja a Magyar Idők pénteki online kiadásában. Tovább »

Ötezernél többen sztrájkoltak hétfő reggel

2017. július 17., hétfő · 26 hozzászólás

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben – mondta el Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke hétfő délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Nem sztrájkolnak a Magyar Államkincstár munkavállalói

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

Nem sztrájkolnak a Magyar Államkincstár munkavállalói július 17-én, miután a hivatal vezetése, valamint a Magyar Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Magyar Államkincstár Országos Szakmai Tanácsa (MKKSZ MÁK OSZT) tárgyalásos rendezésben állapodott meg – közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel. Tovább »

Demonstrációt tartanak a szakszervezetek a Tescónál

2017. június 20., kedd · Hozzászólok

Elakadtak a bértárgyalások a Tescónál, mert a munkáltató továbbra is bruttó, dolgozónként 4 ezer forintos béremeléssel számol – mondta Buday Pálné, a KASZ alelnöke a keddi bértárgyalást követően az MTI-nek, a munkavállalókat képviselő két szakszervezet a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) úgy döntött, hogy a dolgozók érdekében demonstrációt tartanak. A Tesco sajtóosztálya az MTI megkeresésére közölte, tudomásul veszi a demonstráció tényét, és ahogy eddig is, a jövőben is együttműködésre, a munkatársakat előtérbe helyező párbeszédre törekszik. Tovább »

A munkavállalók megbecsülésére szólította fel a kormányt a szakszervezeti szövetség

2017. március 1., szerda · Hozzászólok

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) azt követeli, hogy a kormány becsülje meg jobban a magyar munkavállalókat, hiszen nélkülük nincs gazdasági fellendülés, és a közmunkaprogram átalakításával, a tisztes munkahelyek kialakításával, a méltó fizetésekkel, valamint a munkavállalói jogok tiszteletben tartásával fejezze ki kellő megbecsülését irántuk. Tovább »

Egész napos sztrájkot hirdetett a közszolgálati dolgozók szakszervezete

2016. augusztus 17., szerda · Hozzászólok

Újabb, ezúttal egész napos sztrájkot hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) szeptember 14-ére – jelentette be az érdekvédelmi szervezet elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten. Tovább »

Munkástanácsok: a kormány új intézkedése enyhíti a munkavállalók mobilitási problémáit

2016. május 18., szerda · Hozzászólok

A kormány új intézkedése révén enyhülnek majd a munkavállalók mobilitási, lakhatással és utazással összefüggő problémái – mondta el a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Az önkormányzati köztisztviselők béremelését követeli az MKKSZ

2016. április 30., szombat · Hozzászólok

Az önkormányzati köztisztviselők bérének 2016. október 1-jei hatállyal, bruttó harminc százalékos emelését követeli a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), amely szombati kongresszusán sztrájk előkészítő bizottságot alakított. Tovább »

Ötnapos sztrájkot hirdettek a Volán-szakszervezetek

2016. március 17., csütörtök · 3 hozzászólás

volanbusz01

Nincs bérmegállapodás, ezért március 28-tól öt napig sztrájkolni fognak a Volán-társaságok szakszervezetei – tájékoztatta az aláíró szervezetek nevében Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke az MTI-t csütörtökön. A munkabeszüntetés idején országos átlagban a járatok 75-80 százaléka közlekedni fog. Tovább »

SZKT-s bérvita újratöltve – Elfogyott a szakszervezet türelme

2015. szeptember 9., szerda · 3 hozzászólás

villamos01_gs

Nem tartotta be az SZKT ügyvezetője az általa aláírt megállapodást, ezzel 76 munkavállalónak anyagi hátrányt okozott – állítja a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete. A legutóbbi egyeztetésre a közlekedési társaság vezetője el sem ment, a BDTSZ most ügyvéd által felszólítást küld a cégnek. Ha nem érik el céljukat, bírósághoz fordulnak. Tovább »

Több ágazat dolgozói rosszabb helyzetbe kerültek az új munkaügyi szabályozással

2015. augusztus 19., szerda · Hozzászólok

Lezárult a 2012-ben hatályba lépett, új munka törvénykönyvének társadalmi hatásait vizsgáló kutatási projekt, amely szerint a korábbinál kedvezőtlenebb helyzetbe kerültek a szállítás, a posta, a távközlés és a raktározás területén dolgozók – közölte a Liga Szakszervezetek szerdán az MTI-vel. Tovább »

Felfüggesztette három vezető tisztségviselőjét a VDSzSz Szövetség

2015. augusztus 13., csütörtök · Hozzászólok

Kezdeményezi a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szövetség szövetségi tanácsa három vezető tisztségviselő visszahívását a szövetség kongresszusánál, a döntésig a szövetségi tanács a tisztségviselőket tisztségükből felfüggesztette. Tovább »

SZKT-s bér- és pótlékvita: A BTDSZ jogi lépéseket tesz, az EKSZ szerint minden rendben van, az SZKT pedig hallgat

2015. június 16., kedd · 2 hozzászólás

troli02kf

A 2011-ben elvont vontatási pótlék helyett 5 forintos órabéremelés járna az SZKT több tucat dolgozójának egy megállapodás értelmében, ám az egyik érdekképviselet nem írta alá az erről szóló dokumentumot, a közlekedési társaság pedig erre hivatkozva nem fizeti ki azt. A BTDSZ szerint elfogadhatatlan, hogy egy megállapodás egyetlen pontját nem tartja be az SZKT, míg az EKSZ vezetője szerint diszkriminatív lenne a dolgozóknak egyes csoportját kiemelni, s külön béremelést adni számukra. Tovább »

A szakszervezetek hétfőn országos útlezárással tiltakoznak a kormány intézkedései ellen

2014. december 10., szerda · Hozzászólok

A szakszervezetek december 15-én reggel 7 és délután 4 óra között országos félpályás útlezárással tiltakoznak a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a kafetéria többlet adóterhei ellen – jelentette be Gaskó István, a tiltakozó akciót szervező Liga Szakszervezetek elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Az oktatást segítők bérének rendezését kéri az OVSZ a szakminisztertől

2014. szeptember 30., kedd · Hozzászólok

Az oktatást segítő dolgozók bérének rendezését, létszámának valós szükségletek alapján történő meghatározását, munkakörük végzettségnek megfelelő pontosítását kéri többek között az Oktatási Vezetők Szakszervezete Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől. Tovább »

Vita a szakszervezet és az SZKT között

2014. március 29., szombat · Egy hozzászólás

kettes_villamos14_gsVizsgálatot követel, és ha szükséges jogi lépéseket kezdeményez a szakszervezet a Szegedi Közlekedési Társaságnál a szerintük eltűnt szabadságok és az arra beállított, de ki nem fizetett pénz ügyében – közölte a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete. Tóth István Tibor szerint ugyanakkor nincs erre vonatkozó megtakarítása a cégnek.
Tovább »

Egységes szakszervezeti konföderációt hoz létre az MSZOSZ, az Autonómok és a SZEF

2013. május 1., szerda · 2 hozzászólás

A munkavállalók érdekvédelmének fejlesztését szolgáló egységes szakszervezeti konföderáció létrehozását jelentette be az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szerdán Budapesten.
Tovább »

Autonómok Szakszervezete: jelentős késésben van a bértárgyalás

2012. október 5., péntek · Hozzászólok

Borsik János szerint jelentős késésben vannak a bértárgyalások, az országos bérajánlás előkészítése még meg sem kezdődött, és a kormány “megtagadta” a háromoldalú, országos szintű párbeszéd folytatását, nem akar tárgyalni a jövő évi minimálbérről és a szakmunkás bérminimumról – mondta el az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke pénteken az MTI-nek.
Tovább »

Országszerte az utakon tüntet pénteken a LIGA

2011. november 3., csütörtök · 7 hozzászólás

Országszerte mintegy száz helyen tart félpályás útlezáró demonstrációt a LIGA Szakszervezetek pénteken; az akciójukkal azt szeretnék elérni, hogy a kormány üljön velük újra tárgyalóasztalhoz a munkavállalókat szerintük alapvetően hátrányosan érintő új Munka törvénykönyv-javaslat átdolgozása érdekében.
Tovább »

“Forró” nyárra készülnek a szakszervezetek

2011. május 27., péntek · 2 hozzászólás

“Forró” nyárra készülnek a magyarországi szakszervezeti konföderációk, az Autonómok szerint a kormány az OÉT megszüntetésére készül azzal, hogy elutasítja a háromoldalú társadalmi párbeszédet, és aggodalmukat más konföderációk vezetői is osztják, ezért a megkérdezett érdekvédők szerint újabb, közös szakszervezeti fellépés lesz a nyáron.
Tovább »

Hétfő: újra vasutassztájk – Panorámaképpel

2009. október 18., vasárnap · Hozzászólok

vasutassztrajk A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) október 19-én hétfőn munkabeszüntetéssel tiltakozik a közösségi közlekedés átalakításával kapcsolatos kormányzati tervek és az ezzel járó elbocsátások ellen – jelentette be sajtótájékoztatón Gaskó István. Egyelőre nem tudni, a sztrájk hogyan érinti régiónkat, mely járatok maradnak ki és mikor áll helyre a közlekedés. Tovább »

Legyen már ennek vége?

2008. december 17., szerda · Hozzászólok

És innentől Veres Jánosé volt a jól előkészített terep. Kifejtette abbeli álláspontját, hogy a vasutasok (és nem kevésbé a repülőtériek) sztrájkja törvényileg minimum aggályos, hogy önző, a társadalom érdekeivel szembehelyezkedő, és hogy ha a fene fenét eszik is, ők, mármint a kormány nem fog engedni ezeknek (plusz a BKV-soknak, köztisztviselőknek), meg egyébként is az ország jelen gazdasági helyzetében sztrájkolni megbocsájthatatlan bűn.

Tovább »