Közélet

Kivásárolhatják az orvosokat más országok

Kivásárolhatják az orvosokat más országok

2012. július 12., csütörtök
Kivásárolhatják az orvosokat más országok

Illúzió az orvosok röghöz kötése a Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint; erőszakkal nem, csak versenyképes fizetésekkel tarthatók itthon a diplomások - nyilatkozta a Világgazdaságnak.

Papp Magor

a lap csütörtöki számában közölt interjúban úgy vélekedett: az orvosokból például már most akkora a hiány világszerte, hogy a tehetősebb országok ha kell, még a magyarországi képzésük költségét (mintegy 12 millió forint) is kifizetik, de elviszik őket. Emlékeztetett arra: ha életbe lépne a diplomások röghöz kötése, az csupán a képzésüket most kezdőkre vonatkozna. Vagyis csak azokat érinti, akik hat év múlva akarnak esetleg külföldön munkát vállalni, így sem a már külföldre távozottakat nem ösztönzi hazatérésre, sem a jelenlegi orvostanhallgatókat arra, hogy átgondolják terveiket, és mindenképpen itthon képzeljék el az életüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.