Közélet

Egymillió forint késedelmi kamatot fizet az adóhivatal

Egymillió forint késedelmi kamatot fizet az adóhivatal

2012. július 11., szerda
Egymillió forint késedelmi kamatot fizet az adóhivatal

Összesen egymillió forint késedelmi kamatot fizet az adóhivatal annak a nagyjából másfél ezer embernek, aki késve kapta meg tavalyi adója visszajáró részét - írta a szerdai Magyar Nemzet.

Linczmayer Szilvia

, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a lapnak elmondta: idén - a tavalyi adóbefizetések után - 1,3 millió ember kért vissza kisebb-nagyobb összeget a hatóságtól, az igény együttes értéke meghaladta a 61 milliárd forintot. A NAV 1700 esetben késve teljesítette az adófizetők kéréseit, a pénzek néhány napos csúszással érkeztek meg a címzettekhez. Ha a hivatal túllépi a határidőt, kamatot köteles fizetni - tudatta a szóvivő -, és közölte: idén közel egymillió forintot utalt át a hatóság késedelmi kamatként. Ez azt jelenti, hogy az érintettek fejenként átlagosan 533 forint kamatot kaptak a NAV csúszása miatt. A késlekedés okáról a szóvivő elmondta, hogy a bevallási határidő előtti napokban idén is dömpingszerűen érkeztek a bevallások, a tízezrével befutó iratok feldolgozása pedig bizonyos esetekben csak hosszabb idő alatt volt lehetséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.