Közélet

Kánikula és erős UV-B sugárzás várható

Kánikula és erős UV-B sugárzás várható

2012. június 14., csütörtök
Kánikula és erős UV-B sugárzás várható

Napról napra fokozódik a felmelegedés, országszerte 30 Celsius-fok feletti maximumok várhatók, a jövő hét elején már 35 fok is előfordulhat, a zavartalan napsütésben pedig az UV-B sugárzás is erős lehet - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-t.

Reisz András

elmondta: a hétvégétől a jövő hét közepéig sok napsütésre és kánikulai melegre kell számítani, záporok csak elvétve fordulhatnak elő. Pénteken még 23-28, a hétvégén 28-32, a jövő hét elején már 30-35 fok körüli maximumhőmérsékletek várhatók. Kezdetben éjszaka akár 15 fokig is lehűlhet az idő, a jövő hét első napjaiban viszont már éjszaka is 20 fok, de a városokban akár még melegebb is lehet - közölte a meteorológus. A jelenlegi előrejelzés szerint enyhülésre leghamarabb a jövő hét második felétől lehet számítani - tette hozzá Reisz András.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.