Közélet

Irodát kaptak a rendőrök a Marson + FOTÓK

Irodát kaptak a rendőrök a Marson + FOTÓK

2012. április 12., csütörtök
Irodát kaptak a rendőrök a Marson + FOTÓK

A Mars téri piac „M” pavilonjában körzeti megbízott iroda nyílt, így állandó rendőri jelenléttel lehet még biztonságosabb a nagypiac.

A Mars téri piacon hetente 60-70 ezer ember fordul meg, egy forgalmas hétvégi napon akár ezer autó is várakozik a parkolóban. Ezért fontos, hogy a Mars térért és a közvetlen környezetéért felelős két körzeti megbízott mostantól a tér szívében, a Szegedi Vásár és Piac Kft. által üzemeltetett „M” pavilonban a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrsének legújabb körzeti megbízotti irodájában szolgál. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányág tájékoztatása szerint a Mars téri piac területén történt lopás miatt 2012. év első negyedévében 7 esetben tettek feljelentést. 2 esetben a piac területéről kerékpárt tulajdonítottak el, 1 esetben zseblopás módszerével pénztárcát és 4 esetben a sértettek által óvatlanul letett vagy őrizetlenül hagyott pénztárcát vitték el. A piac területén elkövetett személy elleni, vagy garázda jellegű magatartás miatt idén nem indult büntetőeljárás. A további lopási cselekmények a szomszédos buszpályaudvarhoz, a tömegközlekedési eszközökhöz, illetve a közeli szórakozóhelyhez köthetőek.

A Cserepes soron is nyílik körzeti megbízott iroda

„A rendőrök ezentúl a téren található irodából indulnak szolgálatba és oda is térnek vissza. Szolgálatuk jelentős részét gyalogosan töltik, ami főként piaci időben jelentősen növeli az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét. Az újonnan megnyílt megbízotti iroda számítógéppel, belső rendőrségi hálózattal és telefonnal ellátott, így a munkájukhoz szükséges valamennyi feltétel rendelkezésre áll. Elemi érdek, hogy egy ilyen forgalmas, kiemelt látogatottságú területen legyen állandó rendőri felügyelet, ezzel a régi és hatékony szolgálati formával” – mondta el a helyszínen, az iroda csütörtöki megnyitóján a

Zélity László

a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője.

Gyimesi László

(Fidesz-KDNP) városüzemeltetési és külügyi tanácsnok arról beszélt, hogy a közgyűlésben nagy egyetértés mutatkozik a körzeti megbízotti irodák nyitásáról, a jövő héten a Cserepes soron adják át a következőt.

Erdei Péter

, a piacot üzemeltető cég ügyvezetője kiemelte, hogy az objektív eredmények mellett, az emberek szubjektív biztonságérzete is növekszik majd, a körzeti megbízottak munkáját pedig nagymértékben segíti a piac átépítése után üzembe helyezett korszerű kamerarendszert is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.