Közélet

Akadozik a vényellátás

Akadozik a vényellátás

2012. március 26., hétfő
Akadozik a vényellátás

Csak nehézkesen tudnak hozzájutni az orvosok a receptekhez, amelyeken gyógyszereket írhatnak fel betegeiknek, mert akadozik a vényellátás - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A lap azt írta, a háziorvosok telefonon azt az információt kapták az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP), hogy az előnyomott vényekre vonatkozó igényeket a közeljövőben nem tudják kielégíteni. Így csak az úgynevezett biankó vények állnak rendelkezésre, amelyekből esetenként 300-1000 darabot kaphatnak a praxisok. Az egészségbiztosítónál a lapnak elmondták: közbeszerzési eljárást írtak ki az orvosi vények március 1-jétől történő beszerzésére. Két pályázó nyújtott be ajánlatot, de a szakértői vélemény alapján az egyiket érvénytelennek minősítették. Ez az ajánlattevő először előzetes vitarendezési kérelemmel, majd a Közbeszerzési Döntőbizottságnál jogorvoslati kérelemmel élt az eljárás ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.