Közélet

Schmitt: nem szabad egymásra mutogatni az eladósodottság ügyében

Schmitt: nem szabad egymásra mutogatni az eladósodottság ügyében

2012. január 19., csütörtök
Schmitt: nem szabad egymásra mutogatni az eladósodottság ügyében

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint az ország eladósodottságával összefüggésben nem szabad egymásra mutogatni, hiszen az elmúlt időszakban mindenki erején felül költekezett, az országos és helyi vitákban pedig meg kell hallgatni mindenkit, még a leggyengébb erővel rendelkező pártok véleményét is.

Az államfő csütörtökön, országjárása kilencedik állomásának kezdetén, az egri városházán elmondott beszédében az Országgyűlés és a megyei önkormányzatok figyelmébe is azt ajánlotta, nem dőlhet hátra senki dölyfösen, hiszen minden elhangzott kisebbségi vélemény fontos, mert valószínűleg azok mögött is "jó szándékú, építő kritika" húzódik, amit a történelem később akár igazolhat is. A köztársasági elnök külön kitért Tarnabod példájára, ahol véleménye szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkájának is köszönhetően már elterjedt a "nem adom fel hangulat". Mint mondta, ennek az egész országban el kellene terjednie ahhoz, hogy érezhető legyen: a Magyarország EU-elnöksége alatt elfogadott romastratégia nem "lózung", hanem olyan eltökélt szándék, amelynek eredményét látni lehet majd más településeken is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.