Közélet

Orbán: kedden politikai megállapodás jöhet létre Barrosóval

Orbán: kedden politikai megállapodás jöhet létre Barrosóval

2012. január 20., péntek
Orbán: kedden politikai megállapodás jöhet létre Barrosóval

Orbán Viktor kormányfő arra számít, hogy kedden Brüsszelben politikai megállapodás jöhet létre közte és José Manuel Barroso európai bizottsági elnök között a kifogásolt magyar törvényekkel kapcsolatban.

A miniszterelnök erről pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt. Az Európai Bizottság által kifogásolt jogszabályokkal kapcsolatban

Orbán Viktor

úgy fogalmazott: "nem látok különösebben nehéz ügyet". Kijelentette például, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete összevonásától eltekintenek. A "nehezebb ügyek" közé sorolta viszont a jegybanki vezetők eskütételét az alkotmányra, amit szintén kritizál a bizottság. A kormányfő emellett nem engedne abból, hogy a kétmillió forintos fizetési plafon minden közhivatalnokra vonatkozzon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.