Közélet

SZIN-re hangolt a Magna Cum Laude

SZIN-re hangolt a Magna Cum Laude

2011. december 20., kedd
SZIN-re hangolt a Magna Cum Laude

Az ünnepek alkalmából a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői a Magna Cum Laudével fogtak össze, hogy különleges ajándékkal lepjék meg a korán bérletet váltókat. A zenekar tagjai kedd délután az IH Rendezvényközpontban dedikálták a SZIN belépőket, és több érdekességet is megtudhattunk a soron következő fesztiválról.

A Szegedi Ifjúsági Napok egyik legmeghatározóbb zenekara, a Magna Cum Laude látogatott el kedd délután az IH Rendezvényközpont kávézójába. A banda 2007-ben írta be magát a SZIN történelmébe, mikor bemutatták a fesztivál himnuszává vált Színezd Újra című slágerüket. A nóta születéséről, szegedi élményeikről meséltek, dedikálták a fesztiválozók jó előre megváltott bérletét, és a sajtótájékoztatót követően egy feles mákpálinkával is megvendégelték a résztvevőket.

Azok a szegedi lányok

"Szegedről tartottunk Gyula felé, miután a SZIN-től megkerestek minket, hogy írjuk meg az ő SZINnuszukat, egy dalt, ami az ifjúsági napok slágere lehet. A nóta alapja már korábban a fejünkben volt, kis túlzással mondhatni, hogy útközben össze is állt" - mesélte el

Kara Mihály

, a zenekar basszusgitárosa. Mint mondta, a zenekar szívesen jár vissza egy nyár végi bulira a Tisza partjára, sok jó emlék köti ide őket. "Van egyfajta családias hangulata is a rendezvénynek, nincs annyi vadidegen, mindenki találkozhat ismerősökkel. A csajok is mindig megmozgatják itt az embert" - ejtette el a kétértelmű utalást a gitáros.

Fellép a Kosheen zenekar

Gajdán Bálint

, a SZIN főszervezője több fontos dolgot is elárult a 2012-es fesztiválról. Fel fog lépni többek között az angol rock-drum and bass zenét játszó Kosheen is - a trió nem először látogat a SZIN-re, hiszen öt évvel ezelőtt, 2007-ben is felléptek már itt. A további külföldi fellépőkről jelenleg is tárgyalnak. Tervben van továbbá a Partfürdő fejlesztése, mellyel a fesztivál idején kívüli rendezvényekhez is kompatibilissé szeretnék tenni a területet. A SZIN eddig megszokott helyszíneit is kibővítenék, illetve átalakítanák. A Borudvar például új tartalmakkal várja majd az érdeklődőket: Acapellával, színdarabokkal készülnek. A már tavaly is hangsúlyozott ökotudatosságukat szeretnék idén is erősíteni pár környezetbarát megoldással: a hagyományos információs pontokat és papíralapú programfüzeteket felváltja az érintőképernyős információs panel, valamint az Androiddal és iPhone-nal is kompatibilis telefonra tölthető program, amiről mindig friss hírekhez juthatunk. Tervbe van véve a más fesztiválokon kikísérletezett programkártya is, ami a készpénzes fizetés alternatívájaként jelentősen felgyorsíthatja majd a kiszolgálást. A SZIN karácsonyi akcióját december 31-ig tolták ki a szervezők, így idén még mindenki kedvezményes áron, 13 900 Forintért juthat hozzá a bérlethez.

A zenekarral készült interjúnkat hamarosan olvashatják!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.