Közélet

Az Európai Szocialisták Pártja támogatja az MSZP-t

Az Európai Szocialisták Pártja támogatja az MSZP-t

2011. december 24., szombat
Az Európai Szocialisták Pártja támogatja az MSZP-t

Az Európai Szocialisták Pártja (ESZP) közleményben biztosította teljes támogatásáról az MSZP pénteki fellépését, amelynek során a párt képviselői Mesterházy Attila elnök vezetésével csatlakoztak a Parlament előtt tartott tiltakozó megmozduláshoz.

Az ESZP internetes honlapján olvasható állásfoglalás szerint az MSZP-sek magatartása a demokratikus rendszer integritásának megvédését célozta. "A tiltakozás rávilágított arra, hogy a magyar kormányzó párt, a Fidesz és annak egyre inkább autoriter vezetője,

Orbán Viktor

folyamatos ellenőrzésre igyekszik szert tenni a bankrendszer, az adórendszer és a választókerületi határok fölött" - írták közleményükben az európai szocialisták. A dokumentum kitért arra, hogy a rendőrség az MSZP elnökét is előállította. Idézte

Szergej Sztanisevet

, az ESZP ideiglenes elnökét - volt bolgár miniszterelnököt -, aki kijelentette: "gratulálok

Mesterházy Attilának

a bátorságáért".

Philip Cordery

, az ESZP főtitkára szerint "Orbán Viktor immár nem tiszteli a legalapvetőbb demokratikus normákat sem, Magyarország az 'egypárti állam' forgatókönyvébe süllyed". Cordery felszólította a többi európai pártcsaládot, beleértve a Fideszt is magában foglaló Európai Néppártot, hogy "ítéljék el Orbán Viktor kormányának antidemokratikus cselekedeteit".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.