Közélet

A MÁV vezérigazgatóját nemzetközi szakmai szervezet tagjává választották

A MÁV vezérigazgatóját nemzetközi szakmai szervezet tagjává választották

2011. december 15., csütörtök
A MÁV vezérigazgatóját nemzetközi szakmai szervezet tagjává választották

Szarvas Ferencet, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját két évre megválasztották a Nemzetközi Vasútegylet (International Union of Railways - UIC) Európai Vezető Bizottsága tagjává - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a jelentős szakmai pozíció betöltése erősíti a MÁV nemzetközi tekintélyét, a társasági érdekek erőteljesebb és hangsúlyosabb európai képviseletét. A poszt elnyerésével a régió súlya is felértékelődik: lehetőség nyílik a közép-kelet európai érdekek fokozott érvényesítésére. Az UIC egyik fő tevékenysége a vasúti árufuvarozás ösztönzése és a határokon átnyúló szolgáltatások feltételeinek javítása. A 1922-ben megalakult világszervezet - amelynek alapító tagja a MÁV is - feladata az akadálytalan vasúti közlekedés műszaki-üzemviteli feltételeinek biztosítása, különös tekintettel a kölcsönös átjárhatóság megvalósítására és az információ-technológiai rendszerek alkalmazására. Az UIC vezető bizottsága előkészíti a közgyűléseket, javaslatot tesz a működés irányelveire, a régió tevékenységének stratégiájára, valamint koordinációs szerepet játszik az európai nemzetközi szervezetek között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.