Ha Advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat!

2017. október 12., csütörtök · 3 hozzászólás

2017-ben már hatodik éve, hogy közvetlen adventi járatokat indít a MÁV Zrt. leányvállalata a Napfény városából a Császárvárosba, Bécsbe! A MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonata, a „Napfény Advent Expressz” 2017. november 25-én gördül ki a Szeged Nagyállomásról. Az idei adventi élményutazás két új fakultatív programot is kínál, melyre szeretettel várják az érdeklődőket. Tovább »

Nehezen viselik a vasúton utazók a pótlóbuszokat

2017. július 7., péntek · 12 hozzászólás

cof

A vasúti vonalak felújításai miatt vonatpótló buszok jártak Kiskunfélegyháza és Szeged között. Az átszállás kellemetlenséggel és hosszabb menetidővel is járt az utasok számára. Hasonló átszervezések azonban a következő időszakban is várhatóak. Tovább »

Szeged első szabad rádiója előtt emléktábla avatással tisztelegnek

2016. október 26., szerda · 16 hozzászólás

mav_szekhaz001kf

Hatvan évvel ezelőtt szólalt meg az első szabad szegedi rádió, mely a MÁV Zrt. Tisza Lajos körúti igazgatóságának épületéből sugárzott november hatodikáig. Az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik helyi jelképének is tekinthető a Széchenyi Rádió Szeged, az ott dolgozók odaadó munkája előtt emléktábla avatással tiszteleg az Élhető Szegedért Egyesület csütörtökön. Tovább »

A MÁV nem kezdeményezett bércsökkentést a vasúti dolgozóknál

2016. április 18., hétfő · Hozzászólok

A MÁV Zrt. nem kezdeményezett bércsökkentést a vasúti dolgozóknál, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz Szolidaritás) az erre vonatkozó állítását teljesen megalapozatlannak tartja – közölte a vasúttársaság hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Márton-napon vacsoravonaton

2015. október 20., kedd · Hozzászólok

vacsoravonat_belso

A MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft. november 11-én, idén is elindítja Márton-napi vacsoravonatát, melynek középpontjában a – Márton-napi népszokás hagyománya szerint e napon fogyasztandó – libaételek és a hozzá tartozó újbor áll.
Tovább »

Jó hangulatú vasutasnapi juliális Szegeden – nemcsak MÁV-osoknak + FOTÓK

2015. július 11., szombat · Egy hozzászólás

vasutasnap28_gs

A magyar vasút születésnapját Szegeden is megünnepelték, a Vasutasnapi Területi Juliálison a színes, szórakoztató családi programokra nemcsak a MÁV-os kollégákat és családtagjaikat, hanem a vasútszerető közönséget is várták. Tovább »

Szegeden is tesztelik a Europe Train tehervonatot

2012. szeptember 7., péntek · Hozzászólok

Péntektől Magyarországon tesztelik a 30 kocsis Europe Train tehervonatot, az új fejlesztésű, zajkibocsájtást csökkentő féktuskókkal szerelt vagonok szeptember 7-én hajnalban lépik át az osztrák-magyar határt – közölte csütörtökön a MÁV Zrt. és a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt.
Tovább »

Harminc éve robognak a villanymozdonyok Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ

2012. május 15., kedd · Hozzászólok

Harminc évvel ezelőtt, 1982. május 15-én fejeződött be a Cegléd – Szeged vasútvonal villamosítása, ekkor robogott be az első, elektromos hajtású mozdony városunkba. Az ünnepélyes eseményre kedd délután emlékeztek a vasútállomás peronján, ahol az egyik első, Nagyállomásra befutó villanymozdony is tiszteletét tette.
Tovább »

A MÁV kormányzati-negyed területért 8 milliárd forintot kapott

2012. március 6., kedd · Egy hozzászólás

A kormányzati-negyed építkezéshez átadott mintegy 7 hektár nagyságú terület vételára összesen mintegy 8 milliárd forint volt, ezen belül 5 milliárd forintot tett ki az állam által a kiürítés költségeire kifizetett rész, a maradék 3 milliárd forint adósság-elengedés – közölte az MTI érdeklődésére kedden a MÁV Zrt.
Tovább »

Fellegi: Kína vásárol magyar állampapírokat

2011. november 10., csütörtök · Hozzászólok

A belváros és a Liszt Ferenc repülőtér közötti vasúti beruházás részletei, az egymilliárd euróval támogatható projektlista tartalma, illetve a finanszírozás technikája, valamit a tervezett logisztikai- és kargóközpont megépítésének keretei is szerepeltek Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter pekingi tárgyalásainak első napján.
Tovább »

A nyolcvan éve elhunyt Kandó Kálmánra emlékeznek + VIDEÓ

2011. augusztus 17., szerda · Hozzászólok

A 80 évvel ezelőtt elhunyt Kandó Kálmánra emlékeztek szerdán a Keleti Pályaudvaron, ahol Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar gazdaság akkori és jelenlegi kitörési pontjának nevezte az alkotó, innovatív elmét.
Tovább »

Véradó délelőttöt tartanak a vasutasok

2011. március 8., kedd · Hozzászólok

Évszázados hagyománya van a vasutas kultúrában a szolidaritásnak, és annak talán legszebb, legemberibb megnyilvánulásának: a véradásnak. Évente legalább hat alkalommal szerveznek – munkatársakra, utasokra és Szeged város segítőkész lakóira is számítva – „kihelyezett” véradásokat az állomásokon, üzemi épületekben, vasutas művelődési házakban. Március 11-én is véradó délelőttöt tart a MÁV Zrt.
Tovább »