Közélet

Egy év múlva nyit az Art Hotel + FOTÓK

Egy év múlva nyit az Art Hotel + FOTÓK

2011. október 27., csütörtök
Egy év múlva nyit az Art Hotel + FOTÓK

Art Hotel Szeged néven nyitja meg kapuit jövő év novemberében a Somogyi Udvarban épülő négycsillagos szálloda. A mintegy 2 milliárdos projekt közel 440 millió forint uniós és állami támogatással épül.

Egy olyan szálloda megvalósítását tűzte ki célul a projektgazda, amely modern építészeti megoldásaival szervesen illeszkedik védett műemléki környezetéhez – hangzott el az Art Hotel Szeged névadó ünnepségén. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint Szeged a harmadik helyet foglalja el hazánkban a kedvelt belföldi turisztikai célpontok között, csupán Eger és Pécs előzi meg – mondta el a Budapest Fourstar Szálloda Üzemeltető és Tanácsadó Kft. vezető tanácsadója.

Budea Ildikó

hozzátette, végeztettek kutatást arra nézve, hogy van-e létjogosultsága Szegeden egy új, négycsillagos szálloda megnyitásának, s úgy látják, az általuk nyújtandó komplex szolgáltatásoknak köszönhetőn nagy érdeklődésre és üzleti sikerre számíthatnak. A felmérésekből kitűnik, a turistákat elsősorban a városnézés érdekli, vagyis nem elég egy jó szállodát megnyitni, fontos annak elhelyezkedése is. Az Art Hotel közvetlenül a Dóm térre nyíló Somogyi utcában található, ami a szakember szerint ideális. Budea Ildikó hangsúlyozta, komplett minőségi szolgáltatásokat kívánnak nyújtani, együttműködő partnereik szolgáltatásainak értékesítését is elő kívánják segíteni. Ezáltal a város egészének látogatottságát is növelhetik. Egy szálloda működtetését is lehet művészi szinten végezni a tanácsadó szerint, ám a névválasztásukkal arra is utalnak, hogy rendszeresen kiállítási lehetőséget biztosítanak majd kortárs képzőművészeknek. Az Art Hotel Szegedben 35 normál, 26 erkélyes kétágyas szoba lesz, 6 luxuslakosztály és két akadálymentes, így összesen 69 szoba áll majd a vendégek rendelkezésére. A felszereltséggel kapcsolatban a sajtótájékoztatón elhangzott, minden szobában lesz többek között légkondicionáló, wifi és műholdas televízió is. 150 fős rendezvényterem, kisebb szekciótermek és száz fő befogadására alkalmas étterem is várja majd a látogatókat, továbbá egy mini wellness központ is, melynek szolgáltatásit természetesen a szegediek is igénybe vehetik. Öt üzlet is lesz a szállodában, illetve annak nyitott udvara Budea Ildikó reményei szerint a helybéliek kedvelt találkozási helyévé fog válni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.