Közélet

Több mint százan tettek állampolgári esküt Mórahalmon

Több mint százan tettek állampolgári esküt Mórahalmon

2011. szeptember 1., csütörtök
Több mint százan tettek állampolgári esküt Mórahalmon

Több mint százan érkeztek Mórahalomra, hogy letegyék állampolgársági esküjüket szeptember 1-jén az Aranyszöm Rendezvényházban.

A település az elsők között tette lehetővé, hogy a helyi hivatalban segítséget nyújtsanak a honosítási kérelmek leadásában. Az országban Mórahalom a honosítási ügyszámokat illetően a 10. helyen áll. Egy Óbecséről érkezett idős férfi visszahonosíttatta állampolgárságát, az ő számára inkább eszmei érték az eskü. 1941-ben már volt magyar állampolgár, az eltelt időszakban mindent elkövetett, hogy családjával együtt őrizzék a magyar nyelvet. Zentáról egész családok érkeztek, számukra már hétköznapi jelentőséggel is bír az állampolgárság megszerzése. Szeretnék, ha gyermekeik Európa valamely országában végezhetnék tanulmányaikat. Hasonlóan nyilatkozott egy Temesvárról érkező férfi, szerinte honfitársai egyre többen élnek a lehetőséggel, legfőképpen azért, hogy külföldön vállalhassanak munkát, akár a tengeren túl is. A most állampolgári esküt tevőkkel együtt már több mint kétszázan mondhatják el, Mórahalmon lettem papírforma szerint is magyar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.