Közélet

IKSZ: Gyurcsány hagyja abba a közhangulat mérgezését!

IKSZ: Gyurcsány hagyja abba a közhangulat mérgezését!

2011. szeptember 17., szombat
IKSZ: Gyurcsány hagyja abba a közhangulat mérgezését!

A Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete szerint Gyurcsány Ferencnek notórius hazudozóként végre önfegyelmet kellene gyakorolnia; az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének ötödik évfordulóján arra szólította fel a korábbi kormányfőt, hogy hagyja abba a közhangulat mérgezését, "maradjon csendben, és ne szóljon bele a közéletbe!"

Stágel Bence

az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és

Gaal Gergely

elnökhelyettes az évfordulón az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásukban megdöbbenésüknek adtak hangot amiatt, hogy

Gyurcsány Ferenc

egy külföldi lapnak nyilatkozva diktatúrához hasonlította Magyarországot. Rámutattak: a volt szocialista kormányfő politikai és különösen miniszterelnöki ténykedése katasztrofális állapotba juttatta Magyarországot. Az új kormánynak sok tekintetben nincs igazi mozgástere, mert a nyolc évig tartó posztkommunista ámokfutás kényszerpályára terelte Magyarországot. Ha van ma valaki a közéletben, akinek nincsen erkölcsi alapja diktatúráról kioktatni bárkit is, akkor az pontosan Gyurcsány Ferenc. Hozzátették: a bukott miniszterelnök volt az, aki a hírhedt őszödi beszédével radikálisan rossz irányba terelte a magyar politikai közbeszédet, a hazudozó politikusok nemzetközi mintaképévé válva ezzel. Kifejtették: Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki időszakával ellentétben 2010 áprilisa óta Magyarországon nem kell kordonnal elzárni az embereket a Parlamenttől, nem veri szét és lövi ki békés megemlékezők szemét kormányfői utasításra a rendőrség, nem állítanak elő a gyülekezési jog gyakorlása miatt embereket a rendőrök, és nem hamisítanak költségvetési adatokat, félrevezetve ezzel egész Európát. Emellett nem hallgatják le törvénytelenül az ellenzéki politikusokat és családtagjaikat, nem adnak el földterületet a valódi árának a töredékéért, nem hazudnak bele a választók és a világ képébe, a kormány nem árulja, hanem "megvédi a hazát, amikor támadás éri" - írták. A fiatal kereszténydemokrata politikusok tűrhetetlennek nevezték, hogy egy, "a hazugságai miatt világszerte hírhedtté vált posztkommunista politikus a világ közvéleménye előtt áruló módon lejáratni próbálja Magyarországot". Mint Stágel Bence és Gaal Gergely írta, ártatlanságát a volt kormányfő ne a nemzetközi közvélemény előtti "hazaáruló siránkozással", hanem a bíróság előtt próbálja bizonyítani. A Magyar Rádió 2006. szeptember 17-én, internetes honlapján tette közzé a birtokába jutott hangfelvételt, amely a május 26-án Balatonőszödön tartott MSZP-frakcióülésen készült. Gyurcsány Ferenc a zárt körben elhangzott beszédében, helyenként durva szavak kíséretében beismerte: kormánya "végighazudta" az eltelt másfél-két évet - az ezt kinyilvánító, később elhíresült szavai szerint "hazudtunk reggel, éjjel meg este" -, nem csinált semmit négy évig, s közben az ország lehetőségeit messze túllépték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.