Közélet

Az önkormányzatok sürgős konszolidálását szorgalmazza a Jobbik

Az önkormányzatok sürgős konszolidálását szorgalmazza a Jobbik

2011. augusztus 11., csütörtök
Az önkormányzatok sürgős konszolidálását szorgalmazza a Jobbik

A Jobbik szerint "csonkolás" helyett a bankokhoz hasonlóan konszolidálnia kellene a kormánynak az egyre kilátástalanabb helyzetben lévő önkormányzatokat.

Hegedűs Lorántné

, a Jobbik országgyűlési képviselője a Pest megyei önkormányzat V. kerületi épületének udvarában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: azonnali állami beavatkozás híján a településeken sorra leállnak a közszolgáltatások, amit nem lehet megvárni.

Varga Zoltán Péter

, a párt Pest megyei közgyűlési képviselője a tetemes adóssággal küzdő Pest megyei önkormányzat "felháborító pénzügyi módszereiről" beszélt. Azt mondta, tudomása szerint a megyének havonta járó illetékbevétel, illetve állami támogatás egy részét visszatartották bérköltségre, így augusztusban a szükséges összegnek csak a töredéke jutott a megyei intézmények fenntartására. A közgyűlési képviselő szerint a megye 16 gyermek- és lakásotthonában élő 205 gyermek havi ellátását összesen egymillió forintból kellene finanszírozni, ami a rendes étkeztetésre sem elég. Már tejre, zöldségre, sőt kenyérre sem futja, az intézményvezetők a kisebb boltokban hitelre vásárolnak, illetve adományokból tartják fenn az otthonokat - mondta a képviselő. A Jobbik gyűjtésbe kezdett, de fontolóra veszik jogi lépések megtételét is, "kiskorúak veszélyeztetése miatt" - közölte Varga Zoltán Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.