Közélet

Kiskunhalason is kifütyülték Gyurcsányt

Kiskunhalason is kifütyülték Gyurcsányt

2011. február 9., szerda
Kiskunhalason is kifütyülték Gyurcsányt

Kiabálás és hangos zene is fogadta hívein kívül Gyurcsány Ferencet Kiskunhalason kedden délután. A Bács-Kiskun megyei városban az '56-os Emlékbizottság nyílt levélben is tiltakozott, ahogy írták „Gyurcsány Ferenc hálálkodni jön Halasra, mert Zuschlag hallgatott”. A bukott miniszterelnök a Tiszti Klubban tartott lakossági fórumon értékelte az Orbán-kabinet eddigi munkáját, s az uniós soros elnökségéről is szólt. Újságírói kérdésre azonban kitérő választ adott a szocialista párton belüli ellentéteket firtató kérdésekre.

A Demokratikus Koalíció Platform országjáró körútjának állomásaként látogatott el Kiskunhalasra

Gyurcsány Ferenc

. A

lakossági fórum ellen közleményben

tiltakozott egy szervezet, melyre

a helyi MSZP is reagált,

ám a párt helyi szervezetének elnöke,

Vizkeleti Szabolcs

bővebben nem kívánta kommentálni az '56-os Emlékbizottság tiltakozását. A volt miniszterelnök a fórum előtt sajtótájékoztatóján bírálta a kormány eddigi munkáját, például az adórendszer átalakítását,

Orbán Viktor

miniszterelnököt fordított

Robin Hoodnak

nevezte, aki a szegények pénzével segíti a gazdagok boldogulását. Az uniós soros elnökségével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy „Orbánnak nem osztottak lapot”. Szólt arról is, hogy az MSZP nem egyszerűen ennek a kormánynak akar az ellenzéke lenni, hanem a most kiépülő új rendszer ellenzékévé kell válnia. „Rendszerváltó ellenzéket kell majd a következő években felépíteni. Ennek többnek és szélesebbnek kell lennie, mint amit a mai szocialista párt lefedni vagy képviselni képes” – fogalmazott Gyurcsány, aki szerint az MSZP-nek egy 1989-es átalakuláshoz fogható rendszerváltáson kell keresztülmennie. Az MSZP-n belül azonban élesedni látszanak az ellentétek.

Mesterházy Attila pártelnök a köztévében

arról beszélt, hogy sajátos helyzetet idéz elő, hogy Gyurcsány évet értékel. „Az nem jó, ha az látszik egy pártról, hogy több hatalmi centrum van, az egységes erő képét kell felmutatni” – szögezte le Mesterházy. Ezzel kapcsolatban Gyurcsány hangsúlyozta, hogy szerinte bárki értékelheti az ország helyzetét. „Törököt fogott velem, ha azt várja tőlem, hogy Mesterházy Attilával itt önök előtt bármilyen fajta vitába fogok bocsátkozni” – fogalmazott.

A sajtótájékoztató után az újságíróknak mindössze 15 percet adtak arra, hogy a lakossági fórumon részt vehessenek. Mindeközben a Tiszti Klubbal szembeni háztól erősítőn keresztül játszott zenét a rendőrök kikapcsoltatták.

Pajor Kálmán

, a helyi '56-os Emlékbizottság elnöke portálunknak elmondta, természetes, hogy nem hagyják szó nélkül, ha valahol Gyurcsány Ferenc megjelenik. „Ő az, aki mély erkölcsi válságba taszította hazánkat. Mi, az '56-os Emlékbizottság tagjai különösen érzékenyek vagyunk arra is, ami 2006. október 23-án történt, amikor brutálisan vérbe fojtották a megemlékezést” – hangsúlyozta. „Különösen röstellem azt, hogy Halasra is idehívták. Valószínű hálálkodik a városnak, mert

Zuschlag János

hallgatott” – tette hozzá. Pajor Kálmán elmondta, hogy összejövetelük s tiltakozásuk spontán volt, 72 órával a rendezvény előtt nem volt tudomásuk Gyurcsány látogatásáról, ezért sem tudták bejelenteni a rendőrségen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.