Közélet

Dráguló élelmiszerek - spórolási tippek

Dráguló élelmiszerek - spórolási tippek

2011. február 22., kedd
Dráguló élelmiszerek - spórolási tippek

A hazai háztartások egyik legnagyobb fogyasztási kiadása a különböző élelmiszerekre, valamint alkoholmentes italokra fordított költség. Az egy főre jutó összes éves élelmiszer-fogyasztás Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal legutóbbi élelmiszermérlege szerint 661 kg volt - írja az InfoRádió. Az egyre emelkedő élelmiszerárak miatt ma egyre nehezebb takarékoskodni, de sok kicsi sokra megy. A Pénzcentrum.hu néhány olyan praktikus tanácsot ad, amellyel akár több tízezer forint is megspórolható.

Például sokat spórolhat, aki otthon főzi meg a másnap a munkahelyen elfogyasztani kívánt ebédet. Azoknak sem kell megijedniük, akik nem éppen nagy konyhatündérek, ugyanis az internet tele van könnyen elkészíthető, mégis ízletes ételek receptjeivel, amelyeket kifejezetten kezdő szakácsoknak javasolnak. Mielőtt az ember elmegy vásárolni, mindenképpen nézze meg, mi az, amire szüksége van, és készítsen róla listát. Fontos, hogy ezen szerepeljenek a rágcsálnivalók, édességek, valamint üdítők is, mert így el tudjuk kerülni, hogy jóval drágábban, "hirtelen felindulásból" vásároljunk ilyesmit. A konzervált termékekből, valamint a sokáig elálló tartós élelmiszerekből, például a száraz tésztafélékből vagy rizsből, lisztből, valamint cukorból érdemes akár több hónapra előre bevásárolni, mert nagyobb kiszerelésben, például kartonáron jóval olcsóbban juthatunk hozzájuk, és így az esetleges áremeléseket is elkerülhetjük. Válaszon szezonális termékeket! Bár az áruházak polcain szinte folyamatosan elérhető minden zöldség, illetve gyümölcs, az éppen az adott évszakra jellemző termények ára jóval alacsonyabb, mint az importból származóké. Kerülje az előre csomagolt friss élelmiszereket! Ha például, enne egy jó salátát, nem kell megvenni az előre aprított és külön csomagolt zacskót. Otthon sokkal olcsóbban elkészíthető a saláta - és tartósítószerektől mentesen. Talán az egyik legfontosabb tanács, hogy mindenképp ellenőrizzük a pénztárnál a blokkot fizetés előtt. Alkalmanként kellemetlenségeket okoz, ha feltartjuk ezzel a sort, de rengeteg pénzt megspórolhatunk, ha figyelmeztetjük a pénztárost, hogy esetleg valamit rosszul ütött be vagy nem vett figyelembe egy akciót, és egész áron számolta fel az adott terméket. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.