Közélet

Összesítették a vörösiszap-károkat

Összesítették a vörösiszap-károkat

2011. január 16., vasárnap
Összesítették a vörösiszap-károkat

A vörösiszap-katasztrófa csaknem egymilliárd forintos kárt okozott a lakosság ingóságaiban Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen, a három érintett településen négyszáz kárigényt összegszerűsítettek – mondta az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka vasárnap.

Kivágó Tamás

közlése szerint a tavaly október elején történt iszapömlés a legnagyobb kárt Devecserben okozta, ott 287 embernek összesen 767 millió forintos kára keletkezett az ingóságaiban. Kolontáron 64 igénylőnek 193 milliós, míg Somlóvásárhelyen 49 károsultnak 13 millió forintos vagyoni kárát összegszerűsítették a január 15-i határidőre. Az összesen 973 millió forintnyi kárt az állam a Magyar Kármentő Alapba beérkezett forrásokból téríti meg a károsultaknak – tette hozzá a koordinációs központ parancsnoka.

Lasztovicza Jenő

, a kármentő bizottság elnöke elmondta, hogy hétfőn rendkívüli ülést tartanak az Országházban, ahol konkrét kifizetésekről is döntenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.