Közélet

Nyolcezren maradtak víz nélkül

Nyolcezren maradtak víz nélkül

2010. december 27., hétfő
Nyolcezren maradtak víz nélkül

12 Baranya megyei faluban zárta el a vízszolgáltatást a Tettye Forrásház. A pécsi vízszolgáltató korábban már jelezte, hogy francia érdekeltségű elődje, a Pécsi Vízmű Zrt. közel százmillió forintos tartozást halmozott fel. Mintegy 8 ezer ember maradt víz nélkül a vita miatt – tájékoztat a hírtv.hu.

„A Tettye Forrásház csaknem egy évig türelmesen várt arra, hogy a Pécsi Vízmű kifizesse azt a százmilliós nagyságrendű tartozását, amelyet az elmúlt időszakban halmozott fel társaságunk felé. A türelmi idő december 27-én lejár, azt követően korlátozni vagyunk kénytelenek a Pécsi Vízműnek nyújtott szolgáltatást, amely miatt időszakosan számos Pécs környéki kistelepülés maradhat víz nélkül” – idézte a Metropol.hu a Tettye egy december 16-án kiadott közleményét. A vízszolgáltató azt állítja: ők átadják a kitermelt vizet a Pécsi Vízműnek, amely be is szedi a díjat az ellátott falvak lakosságától. A pénzt azonban nem utalja tovább a Tettyének, amely emiatt a vízkorlátozás mellett döntött. Az elhúzódó vita miatt ma reggelre Bakonya, Bicsérd, Boda, Cserkút, Kővágótöttös, Szalánta, Túrony, Zók, Aranyosgadány, Gyód, Keszü és Kökény településeken időszakos korlátozást vezettek be. A baranyai falvak vezetői múlt héten petícióban tiltakoztak Pécs polgármesterénél az ellen, hogy a két cég üzleti vitája településeik lakosságának vízellátását veszélyeztesse. (Forrás:

hírtv.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.