Közélet

Forgalomváltozások a 2-es villamosvonal építése miatt

Forgalomváltozások a 2-es villamosvonal építése miatt

2010. szeptember 25., szombat
Forgalomváltozások a 2-es villamosvonal építése miatt

A tervek szerint szeptember 25. szombattól ismét a szokásos útvonalán közlekedik az 5-ös trolibusz, a 8-as trolibusz útvonala pedig módosul. Újra használható a Rókusi körúton a Vértói úti és Csáky utcai kereszteződés.

Befejeződött az új rókusi 2-es villamosvonal kiépítéséhez kapcsolódó felsővezeték-szerelési munkálatok nagy része, ezért a tervek szerint szombattól módosulnak a nyáron bevezetett forgalmi változások Szegeden. Az 5-ös és 8-as trolibusz járatok útvonala változik szombat üzemkezdettől a tervek szerint. Az 5-ös jelzésű vonalon újra trolibuszok közlekednek, a végállomás pedig az eredeti Vértói úti végállomás lesz, azaz ismét a megszokott módon utazhatnak a szegediek ezen a járaton. A 8-as trolivonalon módosul a végállomás, ideiglenesen a Rókus II Iskola (Csáky utca) nevű megállóhelytől viszi az utasokat a Klinikákig.

(Lásd mellékelt tömegközlekedési térképünket!)

A 9-es jelű trolijárat változatlanul a Makkosház és a Lugas utca végállomás között közlekedik. A közúti közlekedés továbbra is kétszer egy sávon halad a Rókusi körúti munkaterület mellett a Tesco főbejárata és a Kisteleki utca között. Ezen a szakaszon továbbra is kikapcsolva maradnak a jelzőlámpák. Újdonság, hogy megnyílik a Vértói út és a Csáky utca a közúti közlekedés számára. Az autóbuszok továbbra is ideiglenes megállóhelyeken állnak meg, az eredeti megállók közelében. Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium – tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. –, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz. A 2-es villamos megáll majd a Kisteleki Ede, a Szatymazi, a Körtöltés, a Csáky utcánál és a Vértói útnál, végállomása a Vértó melletti hurokfordulóban lesz. A 9 új PESA-villamos a projekt későbbi részében érkezik meg, ám ha az új pálya elkészül, az utasszállítás elindul, hogy kiváltsa a város legforgalmasabb buszjáratait, a 2, 83 és 83A jelűt a Mars térig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.