Közélet

Vulkánkár-enyhítés a C&T Hungary Kft.-nél

Vulkánkár-enyhítés a C&T Hungary Kft.-nél

2010. április 23., péntek
Vulkánkár-enyhítés a C&T Hungary Kft.-nél
A hazai és az európai légtérzár miatt igen sok utas – aki kongresszusokra, üzleti tárgyalásokra vagy épp turisztikai célból szeretett volna utazni –, nem tudott eljutni célpontjához. Egyelőre normalizálódni látszódik a helyzet, azonban várható, hogy a vulkáni hamu újabb hulláma ismét elboríthatja Európát, nehezítve ezzel az utazásokat. „A légitársaságokat egy uniós törvény kötelezi arra, hogy a törölt járatok menetjegyének árát visszatérítsék, de efelett semmiféle más költség megtérítésére nem kötelezhetők” – mondta el portálunknak Farkas András, a C&T Hungary Kft. utazási iroda igazgatója. „A komolyabb szállodák egy etikai kódex szerint azonban az el nem foglalt szállások díjának nagy részét visszatérítik a vendégeknek.” Az utazási irodákra vonatkozóan van egy 2008-as kormányhatározat, mely szerint vis major esetén – és ebbe a körbe tartozik például a vulkánkitörés is – nem kötelesek visszafizetni az utazás árat. „Az utazási irodák egy része, így a C&T Hungary Kft. is elsősorban az utasok érdekeit nézi, hiszen szeretnénk, ha következő programjukhoz is bennünket választanának” – közölte az iroda vezetője. „A már befizetett összegeket visszaadjuk ügyfeleiknek, a légitársaságok és a szállodák számára az irodából már elutalt pénzt igyekszünk maradéktalanul visszaszerezni, és az esetleges bankköltségek levonása után kifizetjük utasainknak.

Mindenkit hazahozunk

„A kint rekedt ügyfeleinkért buszokat, illetve adott esetben akár személygépkocsikat küldtünk ki, és haza is hoztunk idáig mindenkit. Van még kint egy csoportunk a Szentföldön, de reméljük, hogy az ő hazautazásukat már nem fogja akadályozni semmi” – nyugtatta meg az iroda ügyfeleit Farkas András. „Abban az esetben, ha mégis újra lezárják közép-európai légtereket, valamely dél-európai városba utaznak repülővel, és onnan már busszal könnyebben Magyarországra hozhatjuk majd őket.” Nagyon lényeges, ha az utazás előtt úgynevezett útlemondási biztosítást kötnek – mely az út teljes költségének csak öt százaléka –, nagyobb biztonságot élvezhetnek ilyen esetben is, hiszen a biztosítótársaságok csak minimális összeg levonása után mindig kifizetik az utas kárát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.