Közélet

Nenad Čanak: Vajdaság megalázása

Nenad Čanak: Vajdaság megalázása

2009. szeptember 16., szerda
Nenad Čanak: Vajdaság megalázása

Vajdaság statútuma nem lesz napirenden a szerb parlament ülésén, mert nincs meg hozzá az alapvető politikai egyetértés, véli Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga vezetője - adja hírül a Vajdaság Ma hírportál.

A B92 RTV műsorában szerepelve a vajdasági politikus kijelentette, hogy a tartományi alaptörvény még egy ideig várni fog a parlament kapuja előtt. Szerinte ez nem más, mint a tartományi intézmények megalázása, Vajdaság kétmillió lakosának a megalázása. Szerinte bizarr a helyzet. A tartományi képviselőház törvényjavaslatai közül – s volt belőlük több mint száz - eddig egy sem került a köztársasági parlament képviselői elé, pedig a vajdasági képviselőháznak joga van törvényeket javasolni. Következésképpen a tartománynak kevesebb joga van, mint egyetlen egy szerb parlamenti képviselőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.