Közélet

A Táncsics Alapítványtól is kaptak pénzt a „kamuegyesületek”

A Táncsics Alapítványtól is kaptak pénzt a „kamuegyesületek”

2009. július 7., kedd
A Táncsics Alapítványtól is kaptak pénzt a „kamuegyesületek”

Csiha Judit egykori kampányfőnökét hallgatták meg tanúként a Zuschlag-per mai tárgyalásán a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A kampányfőnök vallomása alátámasztotta azokat a korábbi információkat, melyek szerint a szocialista politikus is kapott pénzt a Zuschlaghoz köthető egyesületek egyikétől – írja a hírTV.hu.

Kihallgatásán a férfi egyebek közt arról beszélt, hogy

Csiha Judit

a 2006-os választások előtt tőle kérdezte meg, hogy adhat-e ajánlást az egyik Zuschlag-féle egyesületnek egy, a Táncsics Alapítványhoz beadandó pályázatra. A 2006-os kampány finanszírozásánál ugyanis - mint elmondta - a jelöltenként törvényileg biztosított egymillió forintnak csak a felét utalta át az MSZP a jelöltek számára, a másik felét a központi rendezvényeire visszatartotta. Ugyanakkor elmondta: tudott arról, hogy a választás előtt a Táncsics Alapítványnál különböző összegekre lehetett pályázni, s a sikeres pályázáshoz országgyűlési képviselő-jelöltek aláírása kellett. Mint mondta: mikor Csiha kikérte a véleményét arról, hogy adhat-e ajánlást egy civil szervezetnek, ő mondta, hogy nyugodtan aláírhatja. Elmondása szerint tisztában volt azzal, hogy egy másik budapesti szocialista képviselő-jelölttől,

Baráth Etelétől

is hasonló támogató nyilatkozatot kértek egy ilyen pályázathoz, amelyben Baráth kampányfőnöke működött közre. A férfi elmondta azt is, hogy egy alkalommal Baráth kampányfőnökével és

Zuschlag

egyik emberével utazott le Kiskunhalasra a pályázatokkal kapcsolatban, majd ott egy borítékot vettek át. Ezután, mint mondta, a visszaúton Baráth kampányfőnöke közölte vele, hogy a borítékban fél-félmillió forint készpénz van, a két politikus választási kampányának finanszírozására. A vádirat és több korábbi tanúvallomás szerint a kérdéses összegeket a Táncsics Alapítványtól nyerte el pályázaton két, Zuschlag János érdekeltségi körébe tartozó egyesület. Csiha Judit korábban azt állította: nem tudott arról, hogy kampánycélokra használtak volna fel az alapítványtól elnyert pénzeket. (Forrás: hírTV)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.