Közélet

Demográfiai válság Magyarországon?

Demográfiai válság Magyarországon?

2009. május 27., szerda
Demográfiai válság Magyarországon?

Az előzetes adatok szerint 2009 első negyedévében 23 648 gyermek született, 1,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai adatait az mno.hu. A halálozások száma 35 440 volt, ami 2,7 százalékos emelkedést jelent a 2008. január-márciusi időszakhoz képest. A természetes fogyás 11 792 fő volt, 1306-tal több az egy évvel korábbinál. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám az időszak végén 10 millió 23 ezer fő volt.

A KSH közleménye szerint 2009 első három hónapjában kevesebb gyermek született és több lakos hunyt el, mint az előző év azonos időszakában. Januárban és februárban csökkent, márciusban viszont kismértékben emelkedett a születésszám. Összességében 380-nal (1,6 százalékkal) kevesebb gyermek jött világra, mint az elmúlt év azonos időszakában - írja az mno.hu. A teljes cikk az

mno.hu-n itt

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.