Hírzóna

Mihálffy Béla köszönetét és tiszteletét fejezte ki a falu- és tanyagondnokok iránt

Mihálffy Béla köszönetét és tiszteletét fejezte ki a falu- és tanyagondnokok iránt

Kovács György
2024. március 20., szerda
Mihálffy Béla köszönetét és tiszteletét fejezte ki a falu- és tanyagondnokok iránt

Mórahalmon az önkormányzat és a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete közös szervezésében tartottak a falu- és tanyagondnokok találkozót. Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő személyesen, valamint közösségi oldalán is köszönetét és tiszteletét fejezte ki a falu-és tanyagondnoki szolgálatok munkáinak elvégzői iránt.

 

 

A térség képviselője felhívta a figyelmet, az idősödő tanyasi lakosság számára az olyan kihívások, mint a közszolgáltatások, a szociális alapellátások és a közösségek elérése nehézséget állít. 

A Magyar Falu Program egyik kiemelt célja, hogy a vidéki, falusi életminőséget javítsa. Ennek a programnak a keretein belül az elmúlt években 300 millió forintból fejlesztettük és fejlesztük jelenleg is a köz- és egészségügyi szolgáltatásokat, a településeket összekötő közút hálózatokat, valamint az önkormányzatok falu és tanyagondnoki célokra járműveket szerezhetnek be

- ismertette. Mihálffy Béla kiemelte, az önkormányzatok mindent megtesznek, hogy könnyítsenek a tanyákon élők mindennapjain. Ennek feladatnak pedig - mint fogalmazott - az egyik nélkülözhetetlen oszlopa a falu és tanyagondnoki szolgálat és munkájuk fontos eleme a hagyományos alföldi kultúrtáj megőrzésének, a tanyákon élők biztonságának megőrzésének, a közösségfejlesztésnek és az életminőség javításának.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.