Hírzóna

Kinevezték a Nemzeti Múzeum főigazgatóját

Kinevezték a Nemzeti Múzeum főigazgatóját

2024. február 27., kedd
Kinevezték a Nemzeti Múzeum főigazgatóját

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.

 

 

Nyilvánosan este, az M5 Ez itt a kérdés című műsorában jelentik be a döntést (az adást délután veszik fel a Nemzeti Múzeumban). Demeter Szilárd győzelmével múzeumi összevonás következhet, ami előrevetítheti a más művészeti ágaknál történő integrációt is.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját 2024. február 1-jével nevezte ki újabb öt évre Csák János kulturális és innovációs miniszter, a PIM vezetői székét tehát biztosan nem hagyja el. A két múzeum – a nemzeti és az irodalmi – térbeli összekapcsolásáról ráadásul már korábban is szó esett: a PIM és a Károlyi-kert összenyitását követően a Károlyi-palotától nem messze található Nemzeti Múzeum nem olyan rég szintén felújított kertje is összekapcsolódhat valamilyen módon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.