Hírzóna

Lázár János: holnaptól olcsóbb és egyszerűbb lesz az utazás

Lázár János: holnaptól olcsóbb és egyszerűbb lesz az utazás

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 29., csütörtök
Lázár János: holnaptól olcsóbb és egyszerűbb lesz az utazás

Lázár János építészeti és közlekedési miniszter a Facebook oldalán emlékeztetett.

Fotó: Lázár János Facebook oldala

 

A miniszter korábban is beszámolt már a tömegközlekedésben márciustól életbe lépő változásokról. A politikus akkor elmondta, hogy többet adnak kevesebbért.

Márciusban életbe lép az új tarifarendszer. A 14 év alatti gyermekek, a nagycsaládosok és a fogyatékkal élők ezentúl éppúgy díjmentesen utazhatnak, mint a nyugdíjasok. Emellett a 14 és 25 közötti fiatalok 50%-os kedvezménnyel válthatnak menetjegyet, csakúgy, mint a közalkalmazottak.

 

Holnaptól olcsóbb és egyszerűbb lesz az utazás a helyközi járatokon. Az új tarifák bevezetése, a szolgáltatásokhoz való hozzáférés bővítése révén 4 millió ember jár jobban és havonta több tízezer forintot takaríthatnak meg a családok

- írta legújabb bejegyzésében Lázár János.

 

 

Új időszámítás kezdődik március 1-jével a magyar közlekedésben: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre, a tarifarendszer változtatása több mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé, jobbá - mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hangsúlyozta, a MÁV-Volán csoportnál az elmúlt harmincöt év legnagyobb átalakítását hajtják végre az új tarifarendszer bevezetésével.

Hozzátette, naponta 4,5 millió ember ingázik.

Március 1-jével mindenkinek csökkenni fog a díjtétele, olcsóbban, gyorsabban, egyszerűbben, igazságosabban juthatnak célba

 - fogalmazott a miniszter.

Az új tarifarendszerről tartott sajtótájékoztatót itt lehet megtekinteni:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.