Hírzóna

Fenyő-gyilkosság: elítélték Gyárfás Tamást és Portik Tamást

Fenyő-gyilkosság: elítélték Gyárfás Tamást és Portik Tamást

26 év után került pont az ügy végére

2024. február 8., csütörtök
Fenyő-gyilkosság: elítélték Gyárfás Tamást és Portik Tamást

Közel napra pontosan 26 évvel Fenyő János meggyilkolása után pont kerülhet az ügy végére, ugyanis csütörtökön ítéletet hirdet a bíróság Gyárfás Tamás ellen, akit azzal vádolnak, hogy ő rendelte meg Fenyő János meggyilkolását. A gyilkossággal Portik Tamást bízta meg, aki kiadta a feladatot a szlovák bérgyilkosnak, Jozef Rohácnak. Az eddigi tárgyalásokon Gyárfás Tamás kitartótan tagadott, elmondása szerint nem volt érdeke, hogy Fenyő János meghaljon, Portik Tamás hangfelvételei azonban másról árulkodnak - számolt be az Origo.

 

Az ítéletet eredetileg még tavaly ősszel hirdetett volna Póta Péter, ám Portik Tamás váratlanul sorra kezdte el kirúgni az őt képviselő ügyvédeket, hogy ezzel is húzza az első ítéletet. Portik védője így rendhagyóan nem mondott védői beszédet. Gyárfás Tamás az utolsó pillanatban is az ártatlansága mellett próbált érvelni.

A döntés viszont végül megszületett:

GYÁRFÁS TAMÁS ÉS PORTIK TAMÁS IS BŰNÖS, AMIÉRT GYÁRFÁS TAMÁST 7 ÉVRE, MÍG PORTIKOT ÉLETFOGYTIG TARTÓ FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTE.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.