Hírzóna

Február végéig marad a kora tavaszias idő

Február végéig marad a kora tavaszias idő

Márton Andrea
2024. február 25., vasárnap
Február végéig marad a kora tavaszias idő
 

A köd, illetve rétegfelhőzet fokozatosan megemelkedik, gomolyosodik, eleinte közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és többfelé a nap is kisüt. A déli, délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A gyakran erősen felhős égből szórványosan alakul ki záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között valószínű. Késő estére 8 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.