Hírzóna

Marad a hideg, télies idő várható a hétvégén is

Marad a hideg, télies idő várható a hétvégén is

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 11., csütörtök
Marad a hideg, télies idő várható a hétvégén is

Némileg azért enyhül a hideg: éjszakánként az eddigieknél gyengébb fagy várható és jellemzően 0 Celsius-fok fölött alakul a hőmérséklet a legmelegebb órákban. A szél élénk, olykor erős lesz - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtöki előrejelzéséből.

 

 

Pénteken többnyire változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de a Duna-Tisza közén és a Tisza mentén egész nap borult maradhat az ég, és itt hószállingózás is előfordulhat. Az északi szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben megélénkül, főként a Bakonyban meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton általában derült vagy gyengén felhős, az északi és a keleti országrészben változóan felhős idő várható. Csapadék általában nem lesz, de az északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a fagyzugos helyeket leszámítva többnyire mínusz 7 és mínusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul.

Vasárnap gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Csapadék általában nem várható, de az északi, északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás, havas eső. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban a fagyzugos vidékeket leszámítva általában mínusz 7 és mínusz 2, kora délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szegeden péntek és vasárnap között a maximum hőmérséklet 2 és 5 Celsius fok körül alakul.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.