Hírzóna

Idén is összegyűjtik a karácsonyfákat Szegeden

Idén is összegyűjtik a karácsonyfákat Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 3., szerda
Idén is összegyűjtik a karácsonyfákat Szegeden

A legtöbb ember vízkereszt alkalmával, tehát január 6-án szedi le karácsonyfáját. A csupasz fenyők ezután utcára kerülnek, ezért is kezdik el ismét gyűjteni a fákat Szeged utcáin. Indul a fenyőjárat.

 

 

A római katolikus egyház a második vatikáni zsinat óta, a zsinat rendelkezései értelmében a napkeleti bölcsek látogatását ünnepli január 6-án, vízszenteléssel egybekötve. Jézus megkeresztelkedésének ünnepét a következő vasárnapon tartják, a kánai menyegzőről egy közbeeső hétköznapon emlékeznek meg.

Hétfőtől szállítják el a kidobott fákat, amikből mulcsot készítenek, így majd a város parkjaiban hasznosulnak újra.

A fenyőfák begyűjtését a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. idén is díjmentesen végzi január 8. és február 2. között a város magánházas és lakótelepi övezetében.

Amire érdemes figyelni:

  • a kommunális hulladékgyűjtők mellé kell kihelyezni reggel 6 óráig a fákat,
  • az utcára került karácsonyfák lecsupaszítva, díszek, fenyőtalp és szaloncukor-maradványok nélkül kerüljenek az ingatlan elé,
  • továbbá a másfél méternél nagyobb fákat a társaság szakemberei csak úgy tudják elszállítani, ha azt tulajdonosa kettévágja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.