Hírzóna

A német vasúti sztrájk magyar járatokat is érint

A német vasúti sztrájk magyar járatokat is érint

Márton Andrea
2024. január 9., kedd
A német vasúti sztrájk magyar járatokat is érint

Magyar járatokat is érint a németországi vasúti sztrájk, amelyet szerdán hajnali 2 órától pénteken 18 óráig tartanak - közölte a Mávinform.
 

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn - DB) tájékoztatása szerint a sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat - írta a Mávinform.

A közlemény szerint a Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál. 

Az aktuális helyzetről információt lehet kapni a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 349-4949-es telefonszámon.

Az utazás lemondása esetén a január 8-ig megváltott, január 9-én estére, 10-ére, 11-ére vagy 12-ére Németországba, illetve Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók, vagy január 19-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.

Online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobil alkalmazásban és az eszrevetel@mav-start.hu e-mail címen lehet kezdeményezni. A menetjegyek más időpontra érvényesítése a nemzetközi jegypénztárakban az utazás megkezdése előtt intézhető.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.