Hírzóna

Szeged az egyik legkeresettebb a belföldi utazók körében szilveszterkor

Szeged az egyik legkeresettebb a belföldi utazók körében szilveszterkor

2023. december 30., szombat
Szeged az egyik legkeresettebb a belföldi utazók körében szilveszterkor

Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Gyula, Szeged, Budapest és Pécs a legkeresettebb úti cél - ismertette foglalási adatai alapján a Szallas.hu az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

 

 

A szállásfoglaló portál kiemelte: az ünnepi időszakból a szálláshelyeken az idén is elsőként a szilveszter telítődött, jó pár frekventált wellness hotel már november végén teltházat jelzett az év végére. A foglalásonkénti átlagár fejenként egy éjszakára 15 ezer forint.

Ilyenkor többen keresik a wellness-ajánlatokat és az óévbúcsúztató, ünnepi csomag ajánlatokat, valamint programlehetőségeket - tették hozzá. A jövő éves várakozásaikról Szabó Tamás, a Szallas.hu Magyarországért és Horvátországért felelős igazgatója a közleményben kifejtette: 

a gazdasági környezet javulása várható 2024-ben, ami az utazások iránti kereslet erősödését eredményezi.   

Jelezte: további növekedési lehetőséget tartogat, hogy azok, akik az idén anyagi megfontolások miatt nem mentek a nyaralni, jövőre már áldozni fognak rá. A belföldi turizmus élénkülését segítheti az is, hogy a SZÉP-kártyát 2024. január 1-jétől ismét csak szállásra és vendéglátásra lehet felhasználni. 

Erre nagy szüksége is van a szektornak, mert a külföldi utazások a koronavírus-járvány után már visszatértek, jövőre ez a trend maradni fog, de valószínűleg már nem erősödik - vélekedett Szabó Tamás.

A közleményben tájékoztattak arról is, hogy 2024-re is indítanak akciós előfoglalási kampányt a Szallas.hu oldalán. 

Az eddig már megtett 2024-es nyári foglalások alapján Budapest, Szeged, Siófok, Hajdúszoboszló, Pécs, Eger, Gyula, Balatonfüred, Hévíz és Debrecen a legkeresettebb úti cél.

A Szallas.hu portál a GKI Digital 2017-es felmérése szerint Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. A Szallas.hu-n 2022-ben a magyar vendégek 41,2 milliárd forint értékben foglaltak magyarországi szálláshelyekre.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.