Hírzóna

NAV: Mindenki megnyugodhat

NAV: Mindenki megnyugodhat

2023. december 14., csütörtök
NAV: Mindenki megnyugodhat

Mindenki megnyugodhat, nem kerülnek magyarországi forgalomba azok a bevizsgálatlan altatók, nyugtatók és szorongásgátlók, amelyeket egy Szerbiában megpakolt teherautóval fuvaroztak. Az illegális gyógyszerkészítményeknek a röszkei határátkelőhelyen állták útját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei - írják közleményében a NAV.

 

Egy szerb sofőr, valamint montenegrói utasa is azt állították: nem szállítanak vám- és adóköteles árut. Miután az intézkedő pénzügyőr részlegesen megbontotta a teherautójuk rakterének burkolatát, kiporciózott gyógyszercsomagokat talált a gépkocsi üregeiben. A felfedést követően, az autó már gurulhatott is tovább egy alaposabb átvizsgálás helyszínére. Az aprólékos szemle eredményt hozott; a gépkocsi oldalsó tolóajtajának felső, valamint a két hátsó ajtajának legfelső, farostlemezzel burkolt mélyedései mintegy 3000 levél - dobozok nélküli -, bezacskózott gyógyszert rejtettek.

A hazánkban nem engedélyezett készítmények behozatala okán, a határkirendeltség munkatársai gyógyszerhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes hatóságnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.