Hírzóna

Újabb elemmel bővül a családtámogatási rendszer

Újabb elemmel bővül a családtámogatási rendszer

Mind a családokat, mind a fiatalokat, mind pedig az időseket segítenék.

2023. november 27., hétfő
Újabb elemmel bővül a családtámogatási rendszer

Újabb, negyedik elemmel bővül a családtámogatási rendszer - mondta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

 

Hornung Ágnes emlékeztetett, hogy 2010 óta épül Magyarországon az átfogó családtámogatási rendszer, amely minden élethelyzetre megoldást kínál, vagyis a teljes életutat lefedi. Az intézkedéseknek eddig három fő pillére volt: az otthonteremtés, az anyagi biztonság és a döntési szabadság a munka, illetve a magánélet között. A már meghozott több mint harminc intézkedés nagyobb része ebbe a három pillérbe tartozott.

Az otthonteremtési támogatás, amely Európa legnagyobb ilyen programja, 2024 januárjától tovább bővül.

Az elmúlt 13 évben a kormány a családok anyagi biztonságát tudta a legjobban erősíteni, az intézkedések - mint például a családi adókedvezmény - többsége erre fókuszált.

A családtámogatási rendszert minden évben felülvizsgálja a kormány, és a pillérek most kiegészülnek a testi, lelki és szellemi egészséggel, mert ez egy olyan pont, ami hosszú távon biztosíthatja a

nemzet fennmaradását és a családok boldogságát.

Ha mind testileg, mind szellemileg, mind lelkileg jól vagyunk, akkor az a családok érdekét szolgálja rövid távon is, de a fő eredményük hosszú távon tud megmutatkozni - fogalmazott az államtitkár.

 Szólt arról is, hogy jelenleg kidolgozás alatt állnak a negyedik, átfogó és komplex pillérhez tartozó javaslatok, amelyekkel mind a családokat, mind a fiatalokat, mind pedig az időseket segítenék.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.