Hírzóna

Szegedi orvost választottak a Magyar Orvosi Kamara elnökének

Szegedi orvost választottak a Magyar Orvosi Kamara elnökének

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 26., vasárnap
Szegedi orvost választottak a Magyar Orvosi Kamara elnökének

192-en szavaztak érvényesen, ebből  109 szavazatot kapott Dr. Álmos Péter, így ő lett a Magyar Orvosi Kamara új elnöke. Dr. Meglécz Katalint és Dr. Böszörményi-Nagy Gézát választották meg alelnöknek. A fogorvosokat képviselő alelnök Dr. Skapinyelcz Tibor lett.

Fotó: Magyar Orvosi Kamara weboldala

 

Az elnök megválasztása után Kozma Gábor csapatának legtöbb jelöltje visszalépett, emiatt Dr. Svéd Tamás maradt az egyetlen főtitkárjelölt, őt meg is választották erre a pozícióra. Titkárnak Dr. Pinke Ildikót, Dr. Hegedűs Tamást, Dr. Keczéry Attilát és Kostyalik Jánost, az Országos Felügyelőbizottság elnökének Dr. Szécsényi-Nagy Balázst, alelnökének Al-Katib Kamilt, az Etikai Kollégium elnökének Dr. Kereszty Éva Margitot, alelnökének Dr.Pócs Dávidot választották.

A küldöttközgyűlést az új elnök zárta, megköszönte a bizalmat  megválasztott tisztségviselő társai nevében is és mint mondta, azon fog dolgozni, hogy azok bizalmát is kiérdemelje, akik most úgy gondolták, hogy nem is volt érdemes indulni. Reméli, hogy négy év múlva is egy egységes kamara lesz, nem férkőzik közéjük a megosztottság és a polarizáció.

Dr. Álmos Péter a Szegedi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinika egyetemi adjunktusa.

Borítókép: Magyar Orvosi Kamara weboldala

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.