Hírzóna

Három év kihagyás után ismét Böllérnapot rendeznek Zákányszéken

Három év kihagyás után ismét Böllérnapot rendeznek Zákányszéken

Márton Andrea
2023. november 18., szombat
Három év kihagyás után ismét Böllérnapot rendeznek Zákányszéken

A mai nap ismét megrendezésre kerül három év kihagyás után a Zákányszéki Böllérnap.

A Zákányszéki Böllérnap a település egyik legnagyobb rendezvénye, amelyet 2003 évben rendeztek meg először helyi gazdák kezdeményezésére. A hagyományos disznóvágás legfontosabb célja a helyi ízek megőrzése és a közösség összetartó erejének erősítése.

A munkálatok már előző nap délután elkezdődnek. Két sertést vágnak le a böllérek, amiből a másnapi reggeli készül. 

A böllérnapon további négy sertést dolgoznak fel az esti vacsorához, amelyet a rendezvény 2003. évi kezdete óta minden évben helyi gazdák ajánlanak föl. A munkálatokat a főböllér irányítja, akinek segítői a lelkes böllércsapatok tagjai. Az elkészült ételeket az esti vacsorán szolgálják fel, a vendégek megelégedésére.

Akik az évek során részesei voltak e rendezvénynek és részt vettek a munkálatokban, egy emberként fogtak össze, hogy a méltán híres Zákányszéki Böllérnap minden évben több száz vendégnek maradandó élmény lehessen.

A helyi gazdák, akik már az év elején tudják, melyik sertést adják a disznóvágásra, a böllércsapatok tagjai, akik munkájukkal támogatják a rendezvényt. A sportcsarnokban vacsorázó népes vendégsereg jóízűen fogyaszthatja az óvoda és étterem konyháján főtt finomságokat. A jó hangulatú bálon kicsik és nagyok, idősek és fiatalok egyaránt jól szórakozhatnak, és kellemes emlék marad szívükben a Zákányszéki Böllérnap.

A település egyik legnagyobb rendezvénye, melyen minden évben egyre több látogató vesz részt, így méltán kapott helyet a települési értéktárban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.