Elektromos kerékpárral közlekedő férfi szenvedett balesetet Zákányszéken

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral, valamint egy személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – írja a police.hu. Tovább »

Hetedhét Cekkeres védjegyet vezetett be hat homokhátsági település

2017. április 27., csütörtök · Hozzászólok

krumpli_burgonya_mezogazdasag

A minőségi helyi termékek piacra jutását segítendő bevezette a Hetedhét Cekkeres védjegyet hat homokhátsági község – közölte Sánta Gizella (független) ruzsai polgármester csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Cekkeren innen… és cekkeren túl – Hetedhét cekkeres védjegy Csongrád megyében

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

hetedhet_cekkeresCekkernagyi, cekkerbusz – debütál a Hetedhét Cekkeres márkanév április 27-én, Ruzsán. A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban. Tovább »

Több mint kétszázmillió forint támogatással jöttek létre térfigyelő kamerarendszerek Mórahalom térségben

2015. december 16., szerda · 9 hozzászólás

kamerarendszer_sajttaj003kf

Köszönet és készenlét – ezek voltak a kulcsszavai a tizenhat Csongrád megyei települést érintő, térfigyelő kamerarendszerek kialakításáról szóló pályázat eredményeinek értékelőjén Mórahalmon. Tovább »

Mártély, Öttömös, Derekegyház, Zákányszék: ismét megérkeznek az egészségügyi szűrőbuszok

2015. szeptember 1., kedd · Egy hozzászólás

fonendoszkop

A hét második felében Mártély, Öttömös, Derekegyház és Zákányszék lakosait várják ingyenes szűrésekkel, tanácsadással, foglalkozásokkal.
Tovább »

Lezárult Mórahalom és Zákányszék közös szennyvízberuházása (FRISSÍTVE)

2015. május 14., csütörtök · Hozzászólok

morahalom_zakanyszek_szennyviz_04

12 év munkájának eredményét ünnepelhette Mórahalom és Zákányszék május 14-én, az együttműködésük eredményeként létrejött beruházás végén. Befejeződött a két homokháti település szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási projektje, mely az országban eddig egyedülálló technológiát honosított meg. A nagyszabású pályázati program és beruházás zárórendezvényén a köszöneté volt a főszerep.
Tovább »

4 milliárdból fejlesztették a homokháti vízhálózatot

2014. június 17., kedd · Hozzászólok

_DSC0024

A Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás támogatást nyert a „Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító program” elnevezésű beruházásra. A projekt célja Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Pusztamérges, Ruzsa, Öttömös, Üllés és Zákányszék települések vízminőség-javító fejlesztése, a vízhálózat részbeni rekonstrukciójával és fejlesztésével. A projekt nettó összköltsége 4 248 192 808 Ft, melyből csak 1 249 410 Ft önerőt kell a tagönkormányzatoknak biztosítani.
Tovább »

Nógrádi Zoltán: a kistérségi együttműködés a fejlődés kulcsa

2014. január 21., kedd · 11 hozzászólás

morahalam_zakanyszek_01_gsÉrtéket képviselnek a kistérségi együttműködések, a települések közösen sokkal többre képesek – vallja Nógrádi Zoltán, aki Zákányszék első emberével közös projektjeikről tartott sajtótájékoztatót.
Tovább »

Labdarúgás: Bokányi-bombák okozták a Zákányszék vesztét + FOTÓK

2013. március 31., vasárnap · Hozzászólok

Gólgazdag meccset vívott a megye II. felé kacsingató Mórahalom II. és a télen megerősödött Zákányszék, a vendégek húzták a rövidebbet az adok-kapokból, de mindkét fél büszke lehet a mutatott produkciójára. Tovább »

Megkezdődött a Mórahalom-Zákányszék szennyvízkezelési projekt

2012. november 27., kedd · Hozzászólok

Lezárult a közbeszerzési eljárás, a négy pályázóból a Csongrád megyei Délút Kft. és a Szeged Beton Kft. alkotta DSZM Konzorcium nyerte el a Zákányszék és Mórahalom által építendő szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító telep beruházást – közölték a felek kedden a kivitelezési szerződés aláírásakor Mórahalmon.
Tovább »

Zákányszéki modell a román idénymunkások ellenőrzésére?

2012. október 26., péntek · 3 hozzászólás

Egy 13 pontos intézkedési csomagot fogadott el a zákányszéki képviselő-testület csütörtöki nyílt ülésén, mely alapján tételesen, és minden érintett közigazgatási, hatósági területre kiterjedő ellenőrzés elvégezhető a Homokhátságra ideiglenesen betelepült román munkavállalókkal szemben.
Tovább »

Szennyvízhálózat épül Zákányszéken, szennyvíztisztító Mórahalmon

2012. július 19., csütörtök · Hozzászólok

Több mint 2 milliárd forintból épül szennyvízcsatorna-hálózat Zákányszéken és szennyvíztisztító telep a szomszédos Mórahalmon; a Csongrád megyei települések az uniós és állami támogatással megvalósuló beruházásra már tíz éve készülnek – mondták el a projekt bemutatása kapcsán a polgármesterek csütörtökön az MTI-nek.
Tovább »

Tavaszi fazonigazítás – birkáéknál + VIDEÓK, FOTÓK

2012. március 21., szerda · 4 hozzászólás

A juhhodály Figarói

A tavasz eljövetelének csalhatatlan jele a tanyavilágban, amikor elkezdődik a birkanyírószezon. Ilyenkor kell a körmölést is elvégezni, hogy amikor már a legelőre kihajtják a jószágot, és megtörténik a pároztatás, az anyai örömök elé néző anyajuhok már csak a bárányok nevelésére fordítsák figyelmüket. Egy Zákányszék melletti tanyán jártunk, ahol a juhhodály Figarói serénykedtek.
Tovább »

Az FK egy lépéssel közelebb a felsőházhoz + FOTÓK

2011. március 13., vasárnap · 7 hozzászólás

<KENOX S760  / Samsung S760> A megye II. osztály Homokháti csoportjában az FK 1899 Szeged a felsőházi rájátszásért küzd, amihez bizony győzelmeken át vezet az út. A hétvégén az első lépést már megtette a kék-fekete alakulat, hiszen nem engedtek a papírformából, s magabiztosan váltották ponttá fölényüket Zákányszéken. Tovább »

Tragédia a zöld gyepen – emlékmérkőzés Zákányszéken

2010. június 21., hétfő · Hozzászólok

sg1s2352 Egy tragikus balesetben elhunyt labdarúgóra emlékeztek Zákányszéken. Bózsó István – a Zákányszék és Röszke egykori labdarúgója – az ezredfordulón hunyt el egy fejelést követően a focipályán. Halálának 10. évforulóján emlékmérkőzést rendeztek tiszteletére.
Tovább »

Kivágott fasor a zákányszéki út mellett

2010. január 19., kedd · 5 hozzászólás

fakivagas11_gsTöbb száz közterületen álló fa került veszélybe a Szeged–Zákányszék–Ruzsa–Öttömös közti közel 40 km-es közútvonal mentén, mivel a tervek szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy ütemben akarta kiirtani a fasort a hosszú útszakasz mindkét oldalán. A munkálatok decemberben megkezdődtek, majd civil tiltakozásra hamar félbeszakadtak – egyelőre…
Tovább »

Simán győzött az FK Szeged

2009. május 31., vasárnap · Hozzászólok

Sorrendben ötödik győzelmét szerezte meg az FK 1899 Szeged, ezzel beállította tavalyi rekordját a megyei harmadosztályú bajnokságban. Amennyiben a jövőhéten sikerül legyőzni a Domaszék SE csapatát, megvan az új rekord! Ám a feljutó helyért tovább folyik a küzdelem… Tovább »