Hírzóna

Épül a mobilgát a Huszár Mátyás rakparton

Épül a mobilgát a Huszár Mátyás rakparton

2023. június 21., szerda
Épül a mobilgát a Huszár Mátyás rakparton

Megkezdte a mobilgát építését az ATIVIZIG a lezárt Huszár Mátyás rakparton. A Vízügyi igazgatóság lapunk megkeresésére úgy nyilatkozott az árvízvédelmi konstrukcióról, hogy a kialakított vasbeton talpgerendára kerül rögzítésre. Szerkezetileg támoszlopokból, illetve a támoszlopok közötti gerendákból áll.

A gyakorlat során az Igazgatóság szakemberei teljes hosszban és magasságban kiépítik a mobil árvízvédelmi rendszert, melyhez több mint 4000 elemét kell a megfelelő helyekre beépíteniük.

A gyakorlat célja, hogy az mobil árvízvédelmi fal alkalmazhatóságáról meggyőződjük, egyrészt annak elemeinek vonatkozásában, másrészt a fal szerelését végző szakemberek felkészültségének vonatkozásában, melyet 2 évente kell elvégeznünk.

Az árvízvédelmi rendszer belvárosi (Belvedere épülete és a Pathológiai Intézet közötti) szakaszán kedden és szerdán lesznek munkálatok - írta lapunknak az ATIVIZIG. Ehhez kapcsolódóan a Rakpart kedden 12 órától szerda 18 óráig lezárásra kerül. Kiemelik, az árvízvédelmi rendszer Felső-Tisza parti szakaszára vonatkozóan csütörtökön 5 órakor kezdődnek és várhatóan 15 órakor fejeződnek be a munkálatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.