Két évig bírta a rakpart lépcsősorának „új ruhája”

2017. szeptember 14., csütörtök · 6 hozzászólás

A partfalrekonstrukció után 18 millió forintot csoportosítottak át a büdzséből a környezetgazdáknak arra, hogy rendbe tegyék és lepingálják a rakpart lépcsősorát. A végeredmény mutatós lett, ám korántsem tartós, két év eltelte után egyre több helyen jön le a festék a felületről. Tovább »

Gyakorlat miatt lezárják a Huszár Mátyás rakpartot

2017. június 21., szerda · 8 hozzászólás

mobil_partfal03_gs

A 2015-ben elkészült Szeged belvárosi partfal rekonstrukció részét képezi a 1,5 km hosszú mobil árvízvédelmi fal is, melynek üzemeltetője az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A mobil fal összeszerelésére két évente gyakorlatot kell tartani, amennyiben a Tiszán levonuló esetleges árhullámok időközben nem teszik szükségessé. Tovább »

Jeges árhullám miatt lezárják a szegedi rakpartot – vigyék el az autójukat!

2017. február 10., péntek · Egy hozzászólás

rakpart01kf

Azonnali hatállyal lezárja a Huszár Mátyás rakpartot a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Tiszán levonuló jég miatt. Az ott parkoló autók tulajdonosait arra kérik, hogy minél hamarabb vigyék el onnan járműveiket. Tovább »

Kedd reggeltől zárva a szegedi rakpart

2016. augusztus 15., hétfő · Egy hozzászólás

rakpart01kf

Kedd reggel 9 órától lezárják a Huszár Mátyás rakpartot, mivel elkezdődnek az Államalapítás Ünnepe 2016 és a RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep építési munkálatai – közölte a Szegedi Városkép és Piac Kft. Tovább »

“Szeged szebb lesz, mint volt!” – a napfény városa anno és most

2016. május 21., szombat · 2 hozzászólás

szovjet_emlekmu_r1

Időutazásra invitáljuk olvasóinkat! Járják be velünk a várost a tegnap és a ma képeivel. Lóvontatású omnibusszal, vagy PESA villamossal utaznának? Tovább »

Tilos lesz megállni a Huszár Mátyás rakparton szombat reggeltől

2016. március 4., péntek · Hozzászólok

rakpart01kf

Egyelőre nem zárják le a rakpartot a Tisza áradása miatt, azonban március 5-e, szombat reggel hat órától tilos lesz megállni az útszakaszon az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) közlése szerint. Tovább »

Ezrek főzték és kóstolták a szegedi hallevet a Partfürdőn + FOTÓK

2015. szeptember 6., vasárnap · 7 hozzászólás

halaszlefeszt16kf

Baráti társaságok, cégek és pártok egyaránt megmutatták főzőtudományukat a Partfürdőn szombaton, ahol a szemerkélő eső sem szegte kedvét a halétkek szerelemeseinek. Tovább »

Megkezdődött a XIX. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál + FOTÓK

2015. szeptember 4., péntek · 13 hozzászólás

halaszlefeszt_megnyito05kf

„Filézett pontyhallé, ahogyan öregapám csinálta” – hirdeti az egyik helyen a Huszár Mátyás rakparton, ahol pénteken délután kezdetét vette hazánk egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai és kulturális rendezvénye, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál. Tovább »

A jövő hét közepéig megnyílhat a Huszár Mátyás rakpart + FOTÓK

2013. május 9., csütörtök · 9 hozzászólás

rakparttakaritas01_gsAz apadással haladva tisztítják meg a lépcsőket és az úttestet a fennmaradt iszapról és szennyeződéstől, várhatóan a jövő hét közepére felszabadulhat a Huszár Mátyás rakpart.
Tovább »

Tovább árad a Tisza – hét végétől víz boríthatja a szegedi rakpartot + FOTÓK

2013. március 18., hétfő · 3 hozzászólás

Folyamatosan árad a Tisza Szegednél, a rakpart lépcsői közül már csak négy-öt látszik ki a vízből. A meteorológiai előrejelzések felmelegedést mutatnak, így lehetséges, hogy a hét végétől víz alá kerül a Huszár Mátyás és az alsó rakpart.
Tovább »

Partfal-rekonstrukció– a rakpartot is vissza kell adni a szegedieknek + FOTÓK

2012. augusztus 3., péntek · 13 hozzászólás

A partfal belvárosi szakaszának rekonstrukciójáról, a mobil elemek létesítéséről sok szó esik, ám a rakpart rekonstrukciójáról, Szegedhez valóban méltó kialakításáról annál kevesebb. Ez utóbbi témáról tartott előadást Vesmás Péter építész a Szegedi Közéleti Kávéház estjén a SZAB-székházban.
Tovább »

Népszerű az autósok körében a rakparti parkolás + FOTÓK

2011. november 9., szerda · 13 hozzászólás

Amióta ismét ingyenes a parkolás a rakparton, szinte alig lehet ott helyet találni. Sok esetben az autósok figyelmen kívül hagyják a KRESZ-táblákat is, és a buszoknak, illetve a múzeumi dolgozóknak fenntartott helyeket is elfoglalják. Legalábbis erről tanúskodnak azok a narancssárga matricák, melyeket az elszállított gépjárművek helyére ragasztanak.
Tovább »

Eltűnt a gaztenger a Tisza-partról + FOTÓK

2011. augusztus 17., szerda · 12 hozzászólás

tiszapart02_gs A turistaszezonban, amikor egymást érik a fesztiválok Szegeden, illetve a héten a kajak-kenu vb is zajlik, különös figyelmet kap a város egyik meghatározó területe, a rakpart. Örömmel láttuk, hogy a part menti gaztenger pár napja eltűnt, illetve mint megtudtuk, nyáridőn a szokásosnál többször takarítanak, és több szemetest is kihelyeztek.
Tovább »

Enyhébb lefolyású zöldár várható + HANG, FOTÓK

2011. március 23., szerda · 5 hozzászólás

tisza_marcius_it (1) A mostani árhullámból jelentősebb árvízi vízszint kialakulására nem számítanak az Atikövizig munkatársai. A jelenlegi szint közvetlen következménye viszont már most látszik, mivel a torkolati belvízszivattyú telepeket üzembe kellett helyezni. Az eddigi gravitációs elvezetés helyett szivattyúkat kell működtetni a Tisza Csongrád megyei szakaszán, ezért kicsit lassabb lesz az érkező vizek levezetése. A szakemberek a rakpart lezárására két héten belül nem látnak esélyt.
Tovább »

Dugig van a rakparton az új, ingyenes parkoló

2011. február 9., szerda · 35 hozzászólás

Ahogy arról már beszámoltunk, megszavazta Haág Zalán (Fidesz-KDNP) indítványát a tavaly december 10-i közgyűlés, így február 7-től, hétfőtől ingyenesen lehet parkolni a rakparton. Alig telt el egy nap, s minden autóshoz eljutott a hír, így most szerdán már egy szabad helyet sem látni a rakparton.
Tovább »

Mi lesz veled, szegedi partfal?

2010. november 16., kedd · 10 hozzászólás

Háromrészes cikksorozat Szeged árvízvédelmi partfaláról

Az elmúlt héten tartottak közmeghallgatást a mintegy 1,8 milliárd forintnyi uniós támogatással újjáépülő szegedi árvédelmi partfalról s annak tervéről. A közmeghallgatás a beruházás tervezési szakaszának utolsó fázisa, ez után véglegesítik az engedélyes terveket, s adhatja be az önkormányzat pályázatát a kivitelezés támogatására. A SZEGEDma.hu háromrészes cikksorozatban mutatja be a partfal múltját s jelenét.
Tovább »

Uniós támogatással újítják föl a szegedi partfalat + PANORÁMA, FOTÓK

2010. november 12., péntek · 6 hozzászólás

Uniós támogatással, több mint 1,8 milliárd forintból újítják föl a szegedi árvédelmi partfalat a Tisza belvárosi szakaszán mintegy két kilométer hosszan – közölte Kozák Péter, az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője pénteken a beruházásról rendezett közmeghallgatáson.
Tovább »

Egy tollvonással száz parkolóhelyet? + PANORÁMA

2010. szeptember 9., csütörtök · 29 hozzászólás

Míg az autók száma egyre csak nő hazánkban – ami főleg a városokban szembetűnő –, a belvárosi presztízsberuházások miatt Szegeden sorra szűnnek meg a parkolóhelyek, újak azonban nem létesülnek. Haág Zalán, a 15. választókerület Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje programjában kiemelt szerepet szán e probléma orvoslásának – első lépésként a rakparton visszaállítaná az ingyenes parkolást.
Tovább »

Következő oldal »