Hírzóna

Továbbra is egészségtelen a levegő Szegeden

Továbbra is egészségtelen a levegő Szegeden

2023. február 12., vasárnap
Továbbra is egészségtelen a levegő Szegeden

Továbbra is egészségtelen a levegő Szegeden - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Az NNK adatai szerint a szálló por koncentrációja miatt továbbra is veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Miskolcon, valamint Hernádszurdokban, Békéscsabán, Pécsen és Ajkán.

További hét település - Sopron, Tatabánya, Százhalombatta, Vác, Eger, Nyíregyháza és Szeged - levegőjét egészségtelennek minősítették.

Kilenc telekülés - Oszlár, Kecskemét, Dunaújváros, Budapest, Tököl, Székesfehérvár, Várpalota, Esztergom és Sopron - levegője kifogásolt minőségű a mérőállomások adatai szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a szeles idő hatására kedvezően alakul a levegőminőség, majd kedd reggelig nyugalomba jut a légkör, így újra feldúsulhatnak a szennyező anyagok, elsősorban az északkeleti részeken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.