Hírzóna

Az oroszok elfoglaltak egy ukrajnai atomerőművet

Az oroszok elfoglaltak egy ukrajnai atomerőművet

2022. március 4., péntek
Az oroszok elfoglaltak egy ukrajnai atomerőművet

Az orosz hadsereg átvette az ellenőrzést a zaporizzsjai atomerőmű felett - közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség pénteken az ukrán nukleáris szabályozási felügyeletre hivatkozva.

Az ukrajnai Zaporizzsja megye katonai kormányzata a felügyeletre hivatkozva - a hírügynökség szerint - közölte azt is, hogy a régióban a háttérsugárzás normális. Az objektum területén korábban tűz volt, amelyet eloltottak.

Nem sokkal a háború kirobbanása után adtunk hírt arról, hogy orosz haderők a csernobili atomerőmű maradványait foglalták el. Azóta már tudni lehet, hogy azért növekedett meg a radioaktív sugárzás mértéke a térségben, mert a tankok és harckocsik felverték az évek óta leülepedett radioaktív port.

A RIA Novosztyi idézte Dmitro Orlovot, Enerhodar polgármesterét - a létesítmény ennek a városnak a területén található - arról, hogy a településen és az erőműben nem folynak harcok.

Később az ukrán rendkívüli helyzetek állami szolgálata arról adott ki tájékoztatást, hogy a tűzeset az erőmű határain kívül történt, és az egyik reaktorblokkot leállították.Utóbb a szolgálat azt közölte, hogy az erőmű ötszintes oktatási és kiképzőközpontjának felső három szintje égett, a tüzet eloltották.

MTI / Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.